Binance start weer met stortingen via SEPA, Nederlanders uitgesloten

Klanten van Binance kunnen weer euro’s storten met hun bankrekening. Nederlanders zijn echter uitgesloten van de nieuwe dienst.

Het Britse Paysafe gaat de SEPA-transacties verwerken. SEPA staat voor Single Euro Payments Area en is een veel gebruikte transactiemethode in Europa en ook zeker in Nederland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk betekent het simpelweg dat de meeste Europeanen weer gewoon geld kunnen sturen via hun bankrekening. Stortingen én opnames worden weer mogelijk naar je eigen rekening.

In 2021 stopte Binance met de ondersteuning van simpele banktransacties met euro’s. Het handelsplatform liet toen in een email weten dat ze deze maatregel namen door redenen buiten hun macht. Wat het probleem ook was, dat lijkt nu opgelost voor het grootste gedeelte van Europa. Naast Nederland valt ook Zwitserland buiten de boot.

Betaalopties

Binance werkt ook samen met Paysafe om transacties met Britse ponden te ondersteunen. Dat meldt het bedrijf in een blogpost. Ook stortingen met iDEAL zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

Opmerkelijk: de samenwerking is alleen voor particulieren interessant. Volgens Binance ondersteunt Paysafe niet de transacties voor zakelijke klanten in Europa.

Lees meer over:
BinanceeuroNederland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...