Binance opent aanval op FTX

Het aantal adressen met meer dan 0,01 BTC bereikt een nieuw record. Volgens Glassnode gaat het om 10.834.132 adressen.

De wereld van bitcoin zit vol met interessante statistieken. We kunnen veel aflezen, maar we weten gelukkig niet wie er allemaal achter deze adressen zitten. Het is gebruikelijk om (veel) verschillende adressen te gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld naar beurzen

Een andere opvallende trend zien we bij de geldstromen richting cryptobeurzen. Het aantal adressen dat een transactie stuurde naar een beurs steeg naar een maandelijks hoogtepunt. Het ging om 5.073.381 verschillende bitcoin adressen.

Onrust

En dan is er nog onrust bij de grote beurzen. Binance gaat de komende tijd al hun FTX tokens (FTT) verkopen. FTX is een van de concurrenten van Binance. Laatstgenoemde was betrokken bij de eerste investeringsrondes in FTX. Inmiddels zijn de relaties wat bekoeld.

Binance directeur Changpeng Zhao geeft na de aandelen in FTX ook al hun tokens te liquideren. Dat zou te maken hebben met de boekhouding van FTX.

Volgens analist Dylan LeClair gebruikt FTX hun token onder andere voor verschillende leningen. Als de prijs ver genoeg daalt, kan dat voor financiële problemen zorgen. Tot op heden is dat laatste nog niet het geval. Maar het nieuws vanuit Binance is nog vers.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...