Binance reageert op aantijgingen CFTC wegens vermeend wangedrag

Cryptobeurs Binance reageert op de aanklachten die ze gisteren (maandag, red.) ontvingen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De aanklachten waren niet mals. De waakhond stelt zelfs dat er met nepaccounts tegen klanten is gehandeld en ook dat er bewust een oogje is dichtgeknepen omtrent terrorismefinanciering. Binance komt zogezegd met een reactie.

Reactie Binance

In een persbericht kun je het hele Engelse commentaar van de beurs lezen. Allereerst noemen ze de civiele aanklacht “onverwacht en teleurstellend” omdat ze al twee jaar veel met de CFTC samenwerken:

“Bij een eerste beoordeling blijkt de klacht een onvolledige opsomming van feiten te bevatten, en we zijn het niet eens met de karakterisering van veel van de in de klacht aangevoerde kwesties. Hoewel we pas te zijner tijd volledige antwoorden kunnen geven, zullen we hieronder enkele belangrijke punten behandelen.”

Binance.com heeft volgens CZ best-in-class technologie ontwikkeld om naleving van Amerikaanse regelgeving te garanderen. Ze zouden de eerste internationale (niet-Amerikaanse) beurs zijn geweest die een verplichte KYC-procedure implementeerde. Ook zouden de voor KYC en AML van de hoogste kwaliteit zijn.

De exchange schrijft dat ze op allerlei manieren proberen om Amerikaanse gebruikers buiten de deur te houden: op basis van nationaliteit (KYC), IP-adressen (inclusief veelgebruikte VPN’s), mobiele providers, vingerafdrukken, bankstortingen en -opnames, blockchain tracing, banknummers van creditcards en nog veel meer.

Daarmee probeert Binance dus te duiden dat ze Amerikaanse klanten naar het gereguleerde Binance.US sturen en op het internationale platform géén Amerikanen verwelkomen.

Daarnaast hebben ze 750 mensen in dienst die als compliance-team proberen te zorgen dat de beurs binnen de lijntjes blijft tekenen. Daaruit zijn naar eigen zeggen meer dan 55.000 LE-verzoeken behandeld en hebben ze de Verenigde Staten zelfs geholpen om honderden miljoenen dollars in beslag te nemen. LE staat voor Law Enforcement.

CZ vervolgt met enkele statements over interne regels omtrent het handelen met cryptovaluta en ook dat hij zelf maar twee accounts heeft (één voor de Binance Card en één voor zijn cryptobezit).

‘Globaal netjes’

Al met al reageert Zhao dus niet specifiek op alle individuele aantijgingen maar deelt hij vooral een praatje waarin hij op een globale manier lijkt te willen aantonen een braaf jongetje in de Amerikaanse klas te zijn.

“Ik leef deze regels zelf strikt na. Ik heb ook nooit deelgenomen aan Binance Launchpad, Earn, Margin of Futures. Ik weet dat het beste gebruik van mijn tijd is om een solide platform te bouwen dat onze gebruikers van dienst is.”

Enfin… het krijgt dus een vervolg als Binance inhoudelijk in de richting van de CFTC gaat reageren. Dit persbericht is duidelijk voor de bühne; het cryptopubliek.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsCZ