Binance zet in op betaalpas in Rusland, ondanks verbod op betalingen met Bitcoin

Bitcoin beurs Binance geeft niet op en wil nog altijd een betaalkaart uitbrengen in Rusland. Dat is opmerkelijk, want vanaf 2021 worden betalingen met Bitcoin (BTC) verboden in het land. Het bezit van BTC wordt (nog) niet verboden.

Betaalkaart

Het is opmerkelijk het nieuws, want het lijkt er op dat er in Rusland allerlei extra blokkades worden opgegooid om bitcoin tegen te werken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gleb Kostarev, operations manager van Binance in Rusland, vertelt tegenover Cointelegraph dat zij willen voldoen aan de lokale regels en wereldwijd dezelfde diensten willen lanceren.

Binance maakte eerder dit jaar de plannen voor hun ‘Binance Card‘. In verschillende landen kunnen klanten van de beurs met deze pas betalen, ook in Nederland en in de meeste Europese landen kun je bij de bakker betalen met behulp van Binance. Visa geeft de kaarten uit.

Je kunt met deze betaalkaart met je fondsen op Binance betalen.

Aanpassen

Het is nog onduidelijk hoe Binance de kaart wil insteken in Rusland. Wanneer betalingen met bitcoin verboden zijn dan lijkt het lastig om alsnog als bitcoinbeurs voet aan de grond te krijgen in het land.

Kostarev: ”Rusland is een belangrijke markt voor ons en we werken hard aan de Binance Card.”

Een maas in de (nieuwe) wet kan zijn dat Binance niet direct betalingen met bitcoin ondersteunt. Als je de kaart gebruikt dan verkoop je eigenlijk jouw BTC aan Binance, terwijl Visa ervoor zorgt dat de winkelier gewoon in zijn eigen valuta uitbetaald krijgt.

Kostarev heeft er vertrouwen in dat Binance straks gewoon met een kaart mag komen in Rusland.

Bitcoin en Rusland

In Rusland gebeurt er op het gebied van bitcoin veel. Het land overweegt bijvoorbeeld naar verluidt inkomsten in Bitcoin (BTC) van miners te verbieden.

Ook zijn recentelijk verschillende populaire Russische bitcoin websites geblokkeerd. En als klap op de vuurpijl: ‘Rusland bouwt aan spionagesoftware voor Bitcoin (BTC)’. Voor de Russische bitcoiners wordt het steeds moeilijker.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...