Binance sluit account gebruiker na klaagzang op Twitter

Binance besloot op 9 december een account van een gebruiker te sluiten nadat deze op Twitter klaagde over de manier van handelen van de beurs. Changpeng Zhao, de CEO van het handelsplatform, zegt dat zijn beursplatform geen "onredelijke" klanten wil helpen.

CoinMamba in de problemen

Het gaat om CoinMamba, een crypto-influencer, die fondsen verloor omdat hij zijn account aan een API-sleutel koppelde. Het ging om de sleutel van 3Commas, een handelshuis dat gebruikers 'helpt' om te handelen met kleinere munten.

In een serie van berichten laat CoinMamba weten dat Binance hem tot nu toe niet heeft kunnen helpen. Iets wat hem enorm betreurt. Zeker omdat de beurs zegt dat het zijn fout is en dat hij niet met de API had moeten werken. In principe geef je dit soort figuren daarmee de macht over jouw wallet.

Wat er kan gebeuren is dat hackers of het bedrijf achter de API zelf de machtiging gebruiken om hun eigen munten voor veel teveel geld te kopen. Dit kan met bepaalde munten die weinig tot geen volume op de beurs hebben. Laat dit wederom een waarschuwing zijn dat shitcoinerij over het algemeen niet loont.

Changpeng Zhao reageert

Ergens weet CoinMamba waarschijnlijk wel dat hij fout zit en dat hij zelf risico nam door zijn account te verbinden aan een externe partij. Binance CEO Changpeng Zhao is in ieder geval duidelijk in zijn reactie: "Mamba, er is bijna geen enkele manier voor ons om er zeker van te zijn dat gebruikers niet hun eigen API-sleutels steelden. Anders betalen we gebruikers gewoon voor het verliezen van Hethun API-sleutels. Ik hoop dat je het begrijpt."

Terwijl CoinMamba doorging met klagen, dreigde CZ om zijn account in 'withdrawal-only' modus te zetten. Dit betekent dat hij alleen geld kan opnemen om het platform te verlaten en verder niets meer te doen heeft op Binance. Uiteindelijk is het account van CoinMamba gesloten en heeft hij drie dagen de tijd om de fondsen er van af te halen.

Het is misschien niet heel netjes van het grote Binance om dit te doen, maar aan de andere kant neemt de gebruiker in kwestie zelf het risico en heeft CZ een hele redelijke uitleg voor wat er gebeurd is. Het is nu eenmaal lastig om voor beurzen te kunnen zien wat er hier daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Lees meer over:
beursBinanceTwitter

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....