Binance trekt topbankier aan om Amerikaanse dochter te leiden

Binance US heeft in Brian Brooks een nieuwe CEO gevonden, zo meldt zakenkrant the Wall Street Journal. De bankier start per 1 mei in zijn nieuwe functie. De huidige CEO Catherine Coley zwaait dan af.

Binance US trekt topambtenaar aan

Brooks is de voormalige directeur van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), een belangrijk adviesorgaan voor de Amerikaanse bancaire sector. Daarvoor was hij de chief legal officer bij Coinbase, de grootste Amerikaanse bitcoin beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een strategisch sterke zet van Binance, wereldwijd de grootste crypto exchange in zowel spots als doorlopende futures. Brooks, ooit aangesteld door Donald Trump, kent zijn pappenheimers in Washington.

Binance US is een dochter van Binance Holdings Limited, en opereert onder de licentie van BAM Trading Services. Binance kwam namelijk onder vuur te liggen omdat het beleggers uit de VS zou bedienen via Binance.com. Daarom is in 2019 Binance US opgericht.

Brooks staat bekend als een ‘cryptovriendelijke’ ambtenaar bekend op Twitter als ‘CryptoComptroller’.

Hij was ook degene die duidelijk stelde: banken mogen cryptovaluta aanbieden en ook bewaren voor hun klanten. En dat geldt ook voor stablecoins zoals USDT en USDC.

Bitcoin Nieuws app

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...