Binance vecht $4.4M boete aan van Canadese toezichthouder

4401 totale weergaven

Binance heeft beroep aangetekend tegen een boete van $4,4 miljoen die werd opgelegd door de Canadese financiële toezichthouder FINTRAC, met als argument dat haar diensten niet gericht waren op Canadese ingezetenen.

Beroep tegen FINTRAC-boete

Binance, de prominente cryptocurrency exchange, gaat in beroep tegen een boete van $4,4 miljoen die is opgelegd door het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC). De boete, die in mei werd aangekondigd, was het gevolg van vermeende overtredingen van de Anti-Money Laundering (AML) en Countering the Financing of Terrorism (CFT) regelgeving.

FINTRAC beweerde dat Binance zich niet had geregistreerd als buitenlandse gelddienstverlener en grote digitale valutatransacties van meer dan $10.000 niet had gerapporteerd.

Binance’s verdediging en vertrek uit Canada

In het beroep dat Binance op 5 juni indiende, voerde het bedrijf aan dat het zich niet specifiek richtte op Canadese inwoners en dat zijn betrokkenheid bij de Canadese markt incidenteel was ten opzichte van zijn wereldwijde activiteiten. Binance had aangekondigd zich in mei 2023 uit de Canadese markt terug te trekken, waarbij het de uitdagende regelgeving als kritische factor noemde.

Wereldwijde uitdagingen op het gebied van regelgeving

De boete van FINTRAC maakt deel uit van een reeks regelgevende uitdagingen waarmee Binance wereldwijd wordt geconfronteerd. In november 2023 trof Binance een schikking met de Amerikaanse autoriteiten voor $4,3 miljard, wat leidde tot het ontslag van CEO Changpeng Zhao, die momenteel een federale gevangenisstraf van vier maanden uitzit.

Het beroep van Binance in Canada benadrukt het complexe regelgevingslandschap waar de beurs wereldwijd doorheen moet navigeren. Ondanks deze uitdagingen blijft Binance zich inzetten voor naleving en samenwerking met regelgevende instanties. De uitkomst van dit beroep zal cruciaal zijn voor de activiteiten van Binance en haar positie binnen de wereldwijde cryptocurrency markt.

Lees meer over:
BinanceCanadaregelgevingwet

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....