Binance wil politie helpen om boeven te pakken met training

Binance start met een traingingsprogramma voor de politie. De cryptobeurs hoopt hiermee naar eigen zeggen overheden beter voor te bereiden. Boefjes wereldwijd gebruiken natuurlijk ook beurzen.

Volgens Yahoo Finance is dit een compleet nieuw plan. Het plan past echter goed binnen een trend die we vaker zien in de industrie: Binance probeert aan de goede kant te komen of te blijven van overheden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier overigens om zware misdaden zoals menshandel en het financieren van terrorisme. Maar Binance wil ook graag helpen bij bijvoorbeeld financiële misdaden. In veel landen zijn beurzen en brokers verplicht om desgevraagd gegevens te delen met de overheid of andere instanties.

Vraag & aanbod

Er komen meer regels. En dat betekent automatisch meer handhaven. Binance hoopt hierin een rol te spelen. Het zorgt voor (goed) contact met overheden, en het is ook een klein verdienmodel.

Binance reageerde sinds november 2021 al op meer dan 27.000 verzoeken vanuit overheden. Daar moeten ook mensen voor worden aangenomen.

Matt Price is bij Binance verantwoordelijk voor het aansturen van dit soort zaken. Price: “Criminelen doen hetzelfde als in het verleden. Ze gaan gewoon over op de nieuwe technologie. Mensen gaan het nog steeds proberen,” zei Price. “Maar als je elke keer dat je het doet, weet dat de industrie en de wetshandhavingsinstanties samenwerken om te proberen je te vangen, maakt het het een stuk moeilijker.”

Net als andere financiële dienstverleners moeten ook cryptobeurzen verantwoording afleggen voor de activiteiten op hun platform. Men moet steeds meer controleren om binnen de lijntjes te kleuren.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...