Binance wil na 4 jaar terug naar Japan

Binance wil terug naar Japan. De grootste cryptobeurs in handelsvolume hoopt na 4 jaar goedkeuring te krijgen van de toezichthouder in het land.

Volgens Bloomberg hoopt Binance dat er in Japan iets soepeler wordt omgegaan met de eisen dan voorheen. Zij hopen de juiste licenties in de wacht te slepen om zich zo officieel te vestigen in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De nieuwe premier van Japan, Fumio Kishida, wil meer van de industrie naar zijn land trekken. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan gunstige belastingregels om zo meer mensen aan te trekken. Daarbij moet wel gezegd worden dat het vooral lijkt te gaan om zaken als crypto en NFT’s, niet per se bitcoin.

Het bericht past in de huidige strategie van Binance. De beurs wil op zoveel mogelijk plaatsen door de keuring komen van lokale regelgevers en toezichthouders. Die regels verschillen per land, en soms zelfs per provincie of staat.

Concurrenten als FTX en Crypto.com hebben al de juiste papieren in Japan.

Net als in veel andere landen heeft Binance ook in Japan problemen met de lokale toezichthouders. In 2021 ontving de beurs al een waarschuwing. Het bedrijf stopte officieel al in 2018 in Japan.

In Nederland is Binance ook nog niet door de hoepels van De Nederlandsche Bank gesprongen. Toch kun je als Nederlander voorlopig gewoon een account aanmaken op het handelsplatform. Wel moet je dan tegenwoordig ook een hoop gegevens over jezelf delen. Dat is een van de gevolgen van het voldoen aan lokale regels.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsJapan

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...