Steven Seagal moet $330.000 betalen na promoten ‘Bitcoiin2Gen’

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft acteur Steven Seagal een boete van $330.000 opgelegd voor het promoten van een initial coin offering (ICO).

Het project Bitcoiin2Gen (B2G) huurde Seagal in om hun verkoop te promoten via zijn social mediakanalen. Ook stond hij als ambassadeur op marketingmateriaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoiin2Gen

Mocht het nog niet duidelijk zijn door alleen al de naam: Bitcoiin2Gen heeft niks te maken met bitcoin (BTC) en is een van de uitwassen van de complete gekte rondom cryptocurrency’s in 2017 en 2018.

De SEC is de Amerikaanse toezichthouder van verschillende effectenbeurzen. Als organisatie lijken ze een beetje op de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het Amerikaanse overheidsorgaan pakt zo nu en dan mensen achter verschillende ICO’s aan.

Van het project is nog weinig over, de koers is nagenoeg 0 en heeft niets van de beloftes van “the world’s first self-sustaining cryptocurrency” waar kunnen maken.

Steven Seagal

Seagal werd $250.000 in cash beloofd en $750.000 aan B2G-tokens. Hij ontving echter ‘slechts’ $157.000. Dat bedrag moest hij twee keer terug betalen plus nog $16.000.

De acteur werd voornamelijk door de SEC aangepakt omdat hij niet duidelijk had vermeld dat hij werd betaald voor zijn post op social media. Dat is een absolute no-go volgens de beurswaakhond.

SEC

De SEC zal in 2020 nog scherper toezien op de huidige bitcoin en cryptomarkt. Ze hielden vandaag opnieuw een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag tegen.

Een ETF wordt ook een indextracker genoemd. Het is een passief beheerd beleggingsfonds dat verhandeld wordt op een beurs. Het doel van de tracker is simpel: zo nauwkeurig mogelijk de prijs van bitcoin volgen.

Je kunt met een ETF speculeren op de prijs van een bepaald goed zonder in dit geval BTC zelf aan te kopen.

Lees meer over:
ICO

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...