Bitcoin stijgt met 15% naar een prijs van $11.400 per BTC

Bitcoin (BTC) is afgelopen nacht heel snel gestegen. Op het moment van schrijven staat de koers van BTC op $11.407. Dat is een stijging van ruim 15% in slechts 24 uur.

Volgens CoinMarketCap was het volume van BTC op alle beurzen tezamen maar liefst $32 miljard. Geen record, maar wel een lekker volume. Er is duidelijk genoeg interesse om flink te speculeren met bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de prijs van bitcoin op 27 juni een stuk hoger stond. Prijzen van $13.800 werden toen op verschillende beurzen aangetikt.

Daarna volgde een daling naar net onder de $10.000. Onze analist John van Meer ziet BTC stiekem nog wel terugzakken wanneer hij naar de grafieken en patronen kijkt. Maar voorlopig lijkt de grootste cryptomunt zich qua prijs prima te houden vandaag.

Bitcoin koers afgelopen zeven dagen

BM Nieuwsupdate

Bij Bitcoin Magazine proberen we constant nieuwe dingen. We hebben nu ook een nieuwsupdate in audiovorm. In deze aflevering bespreken we onder andere verschillende aspecten van bitcoin, de binance futures en cryptomunten van centrale banken.

Wat zegt cryptotwitter?

Twitter is een belangrijk platform in de wereld van cryptocurrency. Wat zegt men op cryptotwitter over de huidige staat van de markt?

Belegger Josh Rager ziet het positief in voor bitcoin. De cryptomunt schiet volgens de analist door verschillende weerstanden. En da’s interessant wanneer je bitcoin bezit.

De prijs stijgt nu weer, maar de kleine terugval in prijs de afgelopen paar dagen is volgens veteraan Peter Brandt niets om van te schrikken.

Deze twitteraar deelt een sneertje uit aan mensen die bitcoin nog lager zagen gaan. Hij is uit zijn patroon omhoog geschoten.

Altcoins

De gehele top tien van cryptomunten kleurt groen. Maar er is een duidelijke trend te ontdekken wanneer bitcoin zo hard stijgt: de altcoins hebben moeite om bij te blijven.

In dollars en euros zijn de cijfers groen, maar alle crypto’s die je hieronder ziet verliezen tegenover BTC gewoon flink wat terrein. De grootste stijger is, opvallen genoeg, het Bitcoin SV. Frontman Craig Wright stond vorige maand nog huilend in de rechtszaal.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...