Bitcoin 2,4% omhoog – Rekt Capital is bullish

2273 totale weergaven
bitcoin koers risico's

De pseudonieme analist Rekt Capital ziet weer positieve signalen voor de bitcoin koers. Afgelopen week dook de digitale munt naar 53.500 dollar, maar inmiddels staat er weer een koers van 59.000 dollar op de borden. “Bitcoin laat wat eerste signalen van stabiliteit zien na de crash. Daarmee kruipt het richting het doorbreken van de neerwaartse trend (blauw). Die neerwaartse trend kan ten einde zijn als de bullish divergentie uitspeelt”, aldus Rekt Capital.

Bullish over bitcoin

We spreken van een bullish divergentie als de Relative Strengt Index (RSI) stijgende is, terwijl de koers daalt. Dat betekent in feite dat de verkoopdruk op bitcoin afneemt en dat een trendomkering mogelijk wordt.

Volgens de analist liet bitcoin zien dat het steun begon te vinden rond de koers van 57.000 dollar. “Bitcoin is erin geslaagd om het paarse niveau als steun te herclaimen, ondanks de neppe correctie”, aldus Rekt Capital.

Verder wijst de analist erop dat de laatste terugval van bitcoin de op één na langste is van deze bullrun.

Het ging met een daling van ruim 25% wel om de diepste correctie voor de bitcoin koers tot nu toe, zo meet de analist in de bovenstaande grafiek voor ons uit.

Bitcoin op $59.000

Inmiddels handelt bitcoin alweer een stukje hoger dan tijdens de analyse van Rekt Capital. Daarmee lijkt de analist weleens zijn gelijk te kunnen krijgen, al moeten we niet te optimistisch worden.

Afgelopen week dachten we ook dat bitcoin in de herstelmodus zat, nadat de koers de 64.000 dollar aantikte en daarna weer aan een glijpartij begon die uiteindelijk op 53.500 dollar eindigde.

Het lijkt erop dat we het ergste nu gehad hebben, maar op de financiële markten is het altijd gevaarlijk om dat soort conclusies met 100% overtuiging te trekken. Dat neemt niet weg dat het macro-economische plaatje wat opgeklaard is voor bitcoin.

Mogelijk dat de digitale munt gesterkt wordt door het verbeterde uitzicht op renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, dankzij de verzwakkingen in de arbeidsmarkt en het terugvallen van de inflatie.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....