Bitcoin acceptatie via lightning adres nu beschikbaar voor MicroStrategy personeel

Personeel van MicroStrategy kan nu eenvoudig bitcoin ontvangen. Voorzitter Michael Saylor deelt dat er voor iedereen een lightning adres is aangemaakt.

Lightning Adres

Met een lightning adres kun je bitcoin betalingen ontvangen via de secundaire schaalbaarheidslaag. Zie het als een on-chain bitcoin adres dat je telkens kunt blijven hergebruiken én wat makkelijk is te onthouden.

Voor lightning moet je doorgaans telkens een nieuwe factuur genereren. Tot op heden moet je een HTTP/LNURL server draaien om via een lnurlpay-invoice geld te kunnen ontvangen. Lightning adressen maken het makkelijker: het is een leesbaar en onveranderbaar formaat.

BOLT12 maakt dit overigens op een protocol-native manier mogelijk, maar dit is nog lang niet overal geïmplementeerd.

Door de zet van Saylor kun je nu vanaf lightning wallets bitcoin sturen naar naar zijn e-mail adres [email protected], zo valt te lezen op Twitter. Voor het personeel geldt hetzelfde: het email adres is nu ook een lightning adres. Het gaat voor hen overigens wel om een custodial optie, aangeboden door het bedrijf zelf.

Focus meer op lightning

Saylor, oud-CEO van het intelligence-bedrijf, stapte in 2020 in bitcoin vanwege het monetaire aspect: schaars geld te midden van een wereld vol geldontwaarding.

Langzaam maar zeker begint hij steeds meer met lightning als betaallaag te doen. Zo heeft hij al een lightning specialist aangenomen in zijn team. Hij heeft het in podcasts ook al langer over lightning als manier om spam "in de cyberspace" te voorkomen.

Zijn idee is om deposito's van gebruikers in de vorm van bitcoin te innen als iemand een website bezoekt. Zodra de lezer de website met gevoelige informatie verlaat, wordt het geld weer terug gestuurd.

Het bedrijf heeft momenteel 140.000 BTC in kas en staat sinds de prijsstijging van bitcoin van vorige week weer ongeveer breakeven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
lightningMicroStrategy