MicroStrategy wil in 2023 nieuwe lightning dienst lanceren

Microstrategy is van plan om in 2023 diensten te gaan aanbieden rondom het lightning netwerk.

MicroStrategy kiest lightning

Oprichter Michael Saylor gelooft heilig in bitcoin en hij koopt al geruim twee jaar tienduizenden bitcoin uit de markt. Nu lijkt het bedrijf ook de industrie te betreden als ‘buidler’ in plaats van alleen ‘hodler’.

Saylor deelde in een Twitter Spaces dat ze als bedrijf kijken naar verschillende softwareoplossingen rondom het lightning netwerk. Lighting is een secundaire laag bovenop de bitcoin blockchain. Je kunt er snel en nagenoeg gratis bitcoin betalingen mee doen.

Voormalig CEO Saylor vertelt dat de nieuwe oplossing ondernemingen zou moeten helpen met marketingplannen en cyberbeveiliging voor hun websites.

Als bedrijf is Microstrategy bekend vanwege ‘hyperintelligente’ software voor bedrijfsinformatie.

Saylor heeft het vaak over het lightning netwerk gehad als manier om spam te voorkomen. Met microbetalingen kun je elke actie op het netwerk een beetje waarde meegeven, wat misbruik moet voorkomen.

Deposito’s in sats

Microstrategy neemt een Bitcoin Lightning Software Engineer in dienst die hen kan helpen bij het bouwen van lightning-tools.

Het idee is om deposito’s van gebruikers in de vorm van bitcoin te innen als iemand een website bezoekt. Zodra de lezer de website met gevoelige informatie verlaat, wordt het geld weer terug gestuurd.

Kort gezegd: “content monetization, betaalmuren en enterprise marketing”. Mogelijk wordt in het eerste kwartaal van 2023 al een bètaversie gelanceerd.

De afgelopen maand kocht MicroStrategy nog eens 2.500 BTC uit de markt, wat hun totale bitcoin holdings op 132.500 BTC brengt. Daarmee zijn ze by far de grootste beursgenoteerde bitcoin whale.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!