Drukte op het Bitcoin (BTC) netwerk: 1,18 miljoen actieve adressen op 1 dag

De prijs van bitcoin (BTC) is sinds de bull run van 2017 niet zo hoog geweest en ook de activiteiten op het netwerk trekken weer aan. Gisteren werden er 1,18 miljoen verschillende bitcoin adressen gebruikt.

Van alle ooit actieve bitcoin adressen staat overigens 98% in de plus, dat is ook een mooie statistiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Actieve adressen

Hans Hague, strategist bij Ikigai Asset Management, ziet nog een andere opmerkelijke statistiek: het aantal adressen dat een transactie deed bereikte een nieuw record. 836.084 bitcoin adressen verstuurde gisteren een transactie. Dat is een record.

Met 1,18 miljoen actieve adressen komt gisteren op een zevende plaats in de geschiedenis. Het record werd gevestigd op 14 december 2017, toen waren er 1,29 miljoen actieve adressen op één dag. Dat is niet heel verrassend, drie dagen na dit record bereikte bitcoin de recordprijs van $20.000.

De transacties van deze adressen zijn relatief goedkoop. In het begin van deze maand kostte een snelle transactie nog zo’n 6 dollar, op de piek van 2017 betaalde mensen 55 (!!) dollar om snel door de mempool te komen.

De mempool is een soort wachtrij voor transacties, miners kiezen transacties die daar in de rij staan. In onderstaande afbeelding kun je goed zien dat het een periode behoorlijk duur was om een transactie te doen.

Momenteel is het relatief goedkoop om bitcoin te versturen en het snel te laten verwerken. Een goed moment dus mocht je nog wat transacties willen doen.

Bitcoin mempool

Drukte op het Bitcoin (BTC) netwerk: 1,18 miljoen actieve adressen op 1 dag

Bitcoiners staan op winst

Op 12 oktober stond 90% van alle bitcoin adressen in het groen. Op 4 november was dat zo’n 98%. Nu rond een prijs van $15.300 komt dat percentage bijna bij de 99% volgens CoinMetrics.

Een mooie statistiek. Want voor deze cijfers gaat het uit van de prijs bij het laatste moment dat een bitcoin werd verstuurd. Weinig mensen lijken momenteel aanstalten te maken om hun BTC van de hand te doen. Maar dat kan snel anders worden als de prijs nog grotere sprongen maakt.

Bitcoin adressen goed in de plus volgens CoinMetrics

Drukte op het Bitcoin (BTC) netwerk: 1,18 miljoen actieve adressen op 1 dag

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...