Aantal nieuwe Bitcoin adressen bereikt hoogste punt ooit

Het aantal nieuwe bitcoin (BTC) adressen met op zijn minst 1 satoshi op de balans staat op een hoogtepunt. De data van Glassnode geeft leuke inzichten over het gebruik van bitcoin.

Nieuwe bitcoin adressen

Een van de grafieken laat een correlatie zien tussen de prijs van bitcoin en het gebruik van nieuwe bitcoin adressen. Stijgt de prijs? Dan worden er ook meer nieuwe adressen gebruikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het aantal gebruikte bitcoin adressen is volgens Glassnode 615.476.205. De data is van 20 februari, dus dat aantal is waarschijnlijk alweer ietwat gestegen.

Bitcoin adressen met een balans groter dan 0 volgens Glassnode.

Aantal nieuwe Bitcoin adressen bereikt hoogste punt ooit

Statistieken van bitcoin adressen

Nog een aantal opmerkelijke statistieken over bitcoin adressen op een rijtje:

?

Blockchain analisten kunnen sommige adressen koppelen aan bepaalde personen, maar de meeste eigenaren van bovenstaande adressen zijn onbekend. Het is gebruikelijk om meerdere adressen te gebruiken, dus het is onduidelijk om hoeveel mensen het precies gaat.

Bitcoin

De interesse in bitcoin groeit gestaag. Buiten de statistieken op het netwerk zien we ook meer zoekopdrachten bij bijvoorbeeld Google. De koers speelt daarbij een grote rol.

Sinds de start van 2020 is BTC qua prijs goed opgeklommen. De munt begon het jaar net boven $7.200 en koerst nu krap onder de $10.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...