Kan Bitcoin de Amerikaanse staatsschuld oplossen?

3694 totale weergaven
bitcoin amerikaanse staatsschuld

Pierre Rochard, onderzoeksdirecteur bij Riot Platforms, heeft een eenvoudig plan voorgesteld om de Amerikaanse staatsschuld te verminderen met behulp van Bitcoin. Zijn idee heeft veel reacties gekregen op social media.

Bitcoin om Amerikaanse staatsschuld te verlagen

In een post op het platform X stelt Rochard voor dat de Amerikaanse overheid een grote reserve Bitcoin koopt, deze twintig jaar vasthoudt en daarna de winst gebruikt om de staatsschuld af te betalen. Volgens hem kan dit de financiële problemen van het land op de lange termijn oplossen.

Dit voorstel komt op een moment dat veel mensen bang zijn voor een economische recessie in de VS. Rochard denkt dat het hebben van een Bitcoin-reserve de economie kan versterken en toekomstige financiële problemen kan voorkomen.

Reacties uit de markt en toekomstverwachtingen

Hoewel Rochards idee optimisme heeft gewekt bij Bitcoin voorstanders, zijn er ook twijfels. Critici vragen zich af of het mogelijk is om de waarde van Bitcoin over twintig jaar te voorspellen. Rochard blijft echter overtuigd dat de waarde van Bitcoin de verwachte staatsschuld zal overtreffen.

Het idee om Bitcoin te gebruiken om de staatsschuld aan te pakken, wint niet alleen aan populariteit in financiële kringen, maar ook in de politiek. Voormalig president Donald Trump heeft aangegeven dat hij cryptovaluta wil gebruiken om de nationale schuld te verminderen. Dit heeft de interesse van investeerders verder aangewakkerd.

Daarnaast wordt het Amerikaanse Bitcoin Strategic Reserve Bill momenteel besproken door de Senate Banking Committee. Deze wet, voorgesteld door senator Cynthia Lummis, wil een kader scheppen voor het strategisch aankopen en gebruiken van Bitcoin-reserves door de overheid. Als deze wet wordt aangenomen, kan het Rochards voorstel een stap dichter bij realiteit brengen.

Huidige trend voor de Bitcoin koers

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers rond de $ 60.800 volgens CoinMarketCap. Ondanks deze marktfluctuaties blijven analisten positief over de lange termijn. Velen denken dat Bitcoin steeds aantrekkelijker zal worden voor investeerders, vooral als de angst voor een recessie toeneemt.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...