Bitcoin Reserve Bill van Senator Cynthia Lummis krijgt belangrijke goedkeuring

2147 totale weergaven
Bitcoin Reserve Bill

Het Bitcoin Reserve Bill voorstel, gepromoot door crypto voorstander Senator Cynthia Lummis, heeft een belangrijke stap gezet. Het voorstel is nu doorgestuurd naar de Senate Banking Committee voor verdere beoordeling. Dit is een grote stap vooruit voor de wetgeving. Met Donald Trump als mogelijke nieuwe president in Amerika, lijkt de kans groot dat de Bitcoin Reserve Bill er dan echt gaat komen.

Steun voor Bitcoin Reserve Bill groeit

Sinds de officiële introductie van de bill door Lummis in juli, heeft het voorstel veel steun gekregen. Volgens Dennis Porter, CEO van Satoshi Act Fund, zijn er meer dan 2.200 brieven gestuurd naar senatoren om hen aan te moedigen de Bitcoin Reserve Bill te steunen.

Deze brieven komen van verschillende politieke partijen: 1.333 van Democraten, 850 van Republikeinen en 41 van Onafhankelijken. Deze brede steun laat zien dat veel mensen geloven dat Bitcoin kan helpen om de Amerikaanse economie te versterken.

https://twitter.com/CynthiaMLummis/status/1819804774000365999

Bitcoin en de Amerikaanse politiek

Bitcoin speelt een steeds grotere rol in de Amerikaanse politiek. Politici zoals Donald Trump en Kamala Harris willen laten zien dat ze de crypto-community steunen. De kans lijkt groot dat Trump of Harris de volgende president in Amerika gaat worden.

Zeker Donald Trump heeft zich de laatste tijd veel uitgesproken als voorstander van crypto. Zo heeft hij gezegd dat Amerika de voorloper moet zijn op het gebied van crypto. Een van de onderdelen hiervan zou mogelijk gunstigere regulaties zijn omtrent crypto. Wanneer Trump president wordt, kan dit ervoor zorgen dat het voorstel verder komt en mogelijk wet wordt.

Wat is de Bitcoin Reserve Bill?

Senator Lummis stelt voor dat de Amerikaanse regering geld investeert in Bitcoin. Ze gelooft dat dit de positie van de dollar als wereldmunt zal versterken en de economie zal verbeteren. Door Bitcoin op te nemen als financieel bezit, denkt ze dat de Amerikaanse economie sterker zal worden.

Nu de verkiezingen van 2024 dichterbij komen, is het Bitcoin Reserve voorstel waarschijnlijk een belangrijk onderwerp.

Lees meer over:
Lummis

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...