Bitcoin analisten verdeeld over het koersverloop: omhoog of omlaag?

Bitcoin kan nog altijd onder de 30.000 dollar zakken, maar sommige ervaren analisten hebben aangegeven te verwachten dat de huidige mini-bearmarkt alweer voorbij is. In een tweet op 25 januari schrijft Mike McGlone van Bloomberg dat bitcoin op basis van het 20-weekse bewegende gemiddelde de bodem heeft aangeraakt.

Er zijn echter ook nog analisten die zich zorgen maken en bitcoin nog wat verder terug zien vallen. We hebben het immers vaker gezien dat we een bounce maakten, om daarna weer vrolijk verder te zakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin heeft veel ruimte om te groeien

Mike McGlone staat erom bekend positief te denken over bitcoin en komt ook nu weer met interessante uitspraken over de potentie van bitcoin. Zo schrijft hij onder meer over bitcoin als een opkomende asset met een relatief lage market cap ten opzichte van de wereldwijde aandelenmarkt.

"Feit is dat bitcoin een opkomende asset is met een market cap van 1 biljoen dollar tegenover de wereldwijde aandelenmarkt met 100 biljoen dollar, die een beetje overstrekt is en crypto het voordeel kan geven," aldus McGlone.

Bitcoin analisten verdeeld over het koersverloop: omhoog of omlaag?

Verder laat de analist met een grafiek zien op basis waarvan hij een verdere bounce verwacht. De 20-weekse moving average heeft een dieptepunt bereikt dat voor het laatst in de zomer van 2021 en daarvoor in maart 2020 werd aangetikt. Op basis daarvan kan bitcoin de weg omhoog weer inzetten.

Nervositeit om negatieve funding rates

Niet iedereen deelt de positiviteit van McGlone als het op de bitcoin koers aankomt. De populaire analist Material Scientist waarschuwt dat, in tegenstelling tot wat veel mensen op Twitter roepen, negatieve funding rates niet per definitie een bodem hoeven te betekenen.

De analist publiceert met zijn tweet een grafiek waarin we kunnen aflezen dat bitcoin niet altijd bodemde met negatieve funding rates. Het is ook weleens de voorbode van een verdere daling geweest.

Het komt erop neer dat het timen van de bodem voor bitcoin praktisch onmogelijk is. Niemand kan het met zekerheid zeggen, zo blijkt ook maar weer uit de onverwachte bewegingen van bitcoin van afgelopen week.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....