Bitcoin beweegt in krappe prijsrange terwijl analisten een ‘interessante week’ voorspellen

Het kan een rustige maandag blijven voor bitcoin vanwege het feit dat Wall Street vandaag de deuren gesloten houdt ter ere van de verjaardag van Martin Luther King. Die relatieve rust hoeft volgens enkele analisten echter niet lang te duren.

Op het moment van schrijven bungelen we nog altijd onder de 43.000 dollar per bitcoin en is de prijsactie bijna saai te noemen voor bitcoin-begrippen. Hetgeen een teken is dat de markt stabiliseert en dat we de bodem van deze correctie bereikt hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het kan een 'interessante week' worden

Als het aan de piepjonge, maar mateloos populaire, analist Will Clemente ligt, dan kan het een interessante week worden voor bitcoin. In de door Clemente gepubliceerde grafiek is te zien hoe bitcoin netjes van de bodem springt in een stijgende trendlijn.

Niet iedereen is het echter eens met de analyse van Clemente, die volgens een enkeling in de reacties veel te positief is en al te lang volhoudt dat we nog altijd in een bullmarkt zitten.

"Alleen maar naar beneden, er is geen andere weg, de bullmarkt is voorbij," aldus Pasta Nut in een reactie op Celemente.

Waar Clemente deze week knallende prijsactie verwacht, is de populaire Pentoshi minder optimistisch. Volgens deze handelaar met meer dan 472.000 volgers gaat bitcoin nog een flinke schuiver maken voordat we de weg omhoog weer vervolgen.

Nog altijd veel handelaren die met geleend geld spelen

Als we verder kijken dan de koersdata van de spotmarkt, dan valt op dat er nog altijd met een recordhoeveelheid aan geleend geld gegokt wordt op bitcoin.

Deze enorme hoeveelheden aan 'leverage' zijn pas vanaf de tweede week van januari voorzichtig aan het dalen.

Die bergen met geleend geld kunnen de spotprijs verder omlaag duwen of omhoog katapulteren bij plotselinge bewegingen van bitcoin. Als de koers door een zeker punt schiet waarbij de stop-losses van de handelaren in kwestie wordt geraakt, dan kan dat zowel naar boven als naar beneden een stevige koersbeweging veroorzaken.

Vince Prince waarschuwde hier eerder voor: "Als bitcoin het niveau van 40.000 dollar breekt, dan activeert dat een groot aantal stop-losses van mensen die dan gedwongen moeten verkopen, wat extra druk naar beneden oplevert." Voor ons als hodlers is het hopen dat dit scenario zich niet uitspeelt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....