Bitcoin Analyse: BTC op $11.500. Wat gaat de prijs doen?

De prijs van een bitcoin (BTC) ligt op het moment van schrijven op $11.500. Wat gaat de koers doen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin koers bevindt zich in een evenwicht patroon en moet daar de komende dagen uitbreken. Lees verder voor een gedetailleerde analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zien we dat de prijs van bitcoin zich deze week afspeelt tussen de 0.5 en 0.382 Fibonacci niveau en nu op de deur bonst van 0.5 fibonacci niveau. De week begon bearish (figuur 2 in mijn vorige analyse), maar de bulls hebben het weten om te draaien door de dip naar ~$9600 te kopen.

De koers moet boven de 0.5 fib level (~$11.500) sluiten om bullish te blijven zodat we een verdere uptrend zien richting de meest recente jaarlijkse hoogtepunt op ~$14.000. De RSI is nog steeds flink overbought. En hoewel het er vorige week op leek dat die naar beneden wilde gaan om af te koelen, lijkt het nu weer te stijgen.

De rode weerstandslijn lijkt opnieuw te worden getest en het is mogelijk dat die er overheen kan gaan zoals eerder te zien is in de RSI balk. Voorlopig lijkt het alsof de bulls niet meer dan een 30% correctie willen geven tot de 0.382 Fibonacci. Op de lagere timeframes is te zien dat de prijs nog wel in een downtrend zit.

Figuur 1: Prijs speelt zich deze week af tussen de 0.5 en 0.382 niveaus.

Bitcoin Analyse: BTC op $11.500. Wat gaat de prijs doen?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers in een evenwicht patroon tussen de high (H) en low (L), waarbij het patroon steeds minder wijd wordt door lower highs (LH) en higher lows (HL). De prijs moet hier zo te zien met een binnen een paar dagen gaan uitbreken.

De bears zijn met de low door de 26EMA (rode lijn) wat mij in het begin van de week deed geloven dat we nog verder naar beneden zouden gaan. Daarentegen hebben de bulls de 0.382 Fibonacci niveau verdedigd en zijn inmiddels weer boven de 12EMA (blauwe lijn) beland.

Het volume is aan het aflopen, behorend bij een evenwicht patroon. De RSI is verder aan het afkoelen en moet door de zwarte weerstandslijn om weer bullish te worden. Zolang de bulls de EMA 12 behouden zal het evenwicht patroon in voordeel van de bulls uitbreken.

Figuur 2: Er is een evewicht patroon gaande op de dagelijkse grafiek. Behoud van de EMA 12 (rode lijn) is bullish.

Bitcoin Analyse: BTC op $11.500. Wat gaat de prijs doen?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De 4uur grafiek (figuur 3) maakt ook lower highs en is in een downtrend wat ook nodig is voor de dagelijkse grafiek om een nieuwe higher low te maken. De bulls en bears zijn ook in strijd met elkaar om de trend te bepalen.

Dit is te zien is aan de 12EMA en 26EMA die dicht bij elkaar liggen(rode en blauwe lijn). De bulls moeten de support op $10.800 (rode lijn) houden om bullish te blijven en lijken nu ook de 0.236 Fibonacci niveau als support te houden.

Zodra de 4 uur koers boven de $12.000 uitkomt zal ook de dagelijkse downtrend eindigen en verwacht ik dat de prijs opnieuw de $14.000 zal gaan testen. De RSI zit ook weer in een uptrend wat positief is voor de bulls.

Figuur 3: De bulls en bears zijn aan het strijden. Bulls moeten $10.800 (rode lijn) houden om bullish te blijven.

Bitcoin Analyse: BTC op $11.500. Wat gaat de prijs doen?

Wat gaat bitcoin doen?

De bears en bulls vechten het uit op het moment uit binnen het evenwicht patroon. De bulls moeten $10.800 houden om niet verder af te glijden naar beneden. Om de trend te veranderen breken ze idealiter uit het evenwicht patroon boven de $12.000.

Voor nu is het moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren en wacht ik op meer duidelijkheid uit de grafieken de komende tijd en het uitbreken van het evenwicht patroon om weer een duidelijke trend te geven.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws