“Kleine bitcoin investeerders komen terug nu koers stijgt”

721 totale weergaven
bitcoin koers retail |

Komen kleine investeerders terug in bitcoin? Een stijging van bitcoin-transactievolumes wijst erop dat de interesse van particulieren langzaam terugkomt in lijn met de stijging van de BTC-prijs na maanden stilstand.

In een van zijn nieuwste Quicktake-blogposts op 21 oktober onthult het on-chain analyseplatform CryptoQuant een stijging van 13% in transacties ter waarde van minder dan $1.000.

Kleine bitcoin investeerders terug van weggeweest?

De belangstelling van kleine investeerders in Bitcoin neemt weer licht toe, zo blijkt uit nieuwe on-chaindata. Want hoewel de algemene belangstelling buiten institutionele kringen nog steeds beperkt is, is er een verandering op komst.

Volgens CryptoQuant-bijdrager Cauê Oliveira zijn de transactievolumegegevens cruciaal. “In de afgelopen 30 dagen is de vraag van particulieren met ongeveer 13% gegroeid, wat wijst op een scenario dat alleen in maart te zien was, toen we dicht bij de laatste historische piek waren,” zegt hij.

“Let op dat we in de afgelopen vier maanden een afname hebben gezien in de activiteit van deze kleine investeerders, terwijl whales een hoog aantal transacties en absorptie van munten hebben behouden.”

bitcoin retail

In de 30 dagen tot 20 oktober is de bitcoin koers met bijna 10% gestegen. De transactievolumes tot $1.000 zijn in dezelfde periode met 13% toegenomen, en de onderstaande grafiek toont overeenkomsten met de weken vóór de piek in maart.

“Deze recente stijging in Bitcoin zorgt ervoor dat kleine investeerders terugkeren naar de handel, wat het begin aangeeft van een patroon van minder risicomijding,” aldus Oliveira.

bitcoin retail

Coinbase-premium blijft achter

Risicomijding is momenteel een thema dat door veel crypto-marktwaarnemers in de gaten wordt gehouden. Wereldwijde liquiditeitstrends vergroten de bredere risicobereidheid, en commentatoren zien de trend versterken in aanloop naar en na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“Zowel BTC als ETH moeten nog de hoogtepunten van juli passeren, maar ze naderen belangrijke weerstandsniveaus van respectievelijk $70.000 en $2.800,” schrijft handelsfirma QCP Capital in hun laatste bericht aan Telegram-abonnees op 22 oktober.

“Een doorbraak boven deze niveaus zal waarschijnlijk massale aandacht van particuliere beleggers aantrekken. Met de Amerikaanse verkiezingen over 15 dagen en de sterke aandelenmarkt is de markt duidelijk optimistisch, aangezien risk reversals in het voordeel van calls zijn omgeslagen voor alle termijnen.”

De Amerikaanse retailbelangstelling voor Bitcoin blijft echter hardnekkig laag.

CryptoQuant-gegevens tonen aan dat de Coinbase-premie — het verschil in prijs tussen het BTC/USD-paar op de grootste Amerikaanse beurs, Coinbase, en het BTC/USDT-equivalent van Binance — nauwelijks positief is, zelfs nu Bitcoin zijn hoogste wekelijkse afsluiting sinds begin juni bereikt.

bitcoin retail

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...