Bitcoin app Bottlepay komt terug met nieuwe Lightning app

De bitcoin (BTC) serviceprovider Bottlepay komt terug. De ‘social payment’ app kondigde in december vorig jaar aan niet te willen/kunnen voldoen aan de nieuwe regels rondom bitcoin.

Het bedrijf is na de aankondiging aan de slag gegaan om toch aan de Europese anti-money laundering directive (AMLD5) te voldoen. Het doel is om in de komende weken de nieuwe app te lanceren. Dat meldt Coindesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bottlepay

Met Bottle Pay (de vorige versie dus) kon je gemakkelijk iemand een paar satoshi’s sturen via bijvoorbeeld Telegram. Er was geen identificatie nodig en dat mag niet meer in Europa.

Het verschil tussen het eerdere product en de nieuwe variant is vrij simpel: Bottlepay is een app. Mede-oprichter Pete Cheyne legt uit: ”Er is meer dat we kunnen doen.”

Met een app die je moet installeren en waar je een account moet maken kan Bottlepay wel voldoen aan de regels. Dat betekent dus (waarschijnlijk) strenge Know-Your-Customer praktijken.

De nieuwe Bottlepay komt met ingebouwde functies voor Reddit, Twitter en Discord.

Verandering

Naast het kopen en versturen van bitcoin kun je met Bottlepay ook geplande betalingen doen. Interessant voor investeerders die graag op een vast moment een vast bedrag investeren. Die aanpak heet Dollar Cost Averaging.

Voor de rest lijkt de app op wat je al kent: je kunt er bitcoin kopen en verkopen en je betaalt daar een kleine vergoeding voor.

Bitcoin app Bottlepay komt terug met nieuwe Lightning app

Nieuwe strategie

De nieuwe aanpak lijkt totaal niet op wat het product eerst was. Maar volgens CEO Mark Webster was dat voor de business angels die de 11 werknemers gewoon doorbetaalde.

Webster geeft aan (voorlopig) geen andere zaken dan bitcoin aan te bieden. Het Bitcoin Lightning Network staat volgens Webster centraal in hun nieuwe strategie. Cheyne: ”Je kunt fiat geld op je balans hebben, een Lightning code scannen en die betalen vanaf je pond of euro balans.”

Het bedrijf lijkt weinig last te hebben van de wereldwijde crisis, want er liggen plannen om tegen het eind van 2021 35 mensen op de loonlijst te hebben. De nieuw aangetrokken mensen zijn volgens Cheyne vooral bezig met marketing en de juridische kant van de onderneming.

Béta

De aankomende bèta is gericht op Europeanen. Webster geeft wel aan dat in 2021 ook Amerikanen de app moeten kunnen uitproberen. Ook wil Bottlepay in dat jaar weer de opties voor Telegram uitrollen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...