Strike lanceert bèta: Betalen via het Bitcoin Lightning Network met VISA

De Strike bitcoin Lightning wallet is vandaag gelanceerd als open bèta. Strike is software waarmee je betalingen via het Bitcoin Lightning Network kunt doen met een doorsnee betaalpas of bankrekening.

De lead developer, Jack Mallers, kondigt de release aan in een blogpost. De app is nog niet beschikbaar voor Nederlanders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer opties

Met Strike kun je het Lightning Network gebruiken zonder eerst bitcoin te kopen. Mallers geeft aan dat dit verschillende problemen voorkomt.

Je hebt niet te maken met prijsschommelingen, problemen met eigenaarschap van je BTC ook heb je geen eigen node of andere technische snufjes nodig. Als je een app kunt downloaden, kun je er gebruik van maken.

Betalingen via Lightning met Strike worden van je rekening afgehaald. Ontvang je een betaling? Dan wordt het bijgeschreven. Net als traditionele banktransacties.

Kortom: met Strike kun je gemakkelijk gebruik maken van het netwerk zonder direct diep in allerlei zaken te hoeven duiken. Je vult je naam en telefoonnumer in en that’s it: je kunt aan de slag met de app.

VISA

Naast de open bèta is er nog ander nieuws uit het kamp van Mallers. De start-up achter de app, Zap, werkt samen met VISA aan een eigen betaalkaart.

Het doel is om dit jaar nog de app helemaal uit te rollen in combinatie met de betaalkaart. Zo kunnen gebruikers straks altijd gebruik maken van Strike tijdens het shoppen of bij andere aankopen.

?s=21

Bitcoin en regels

Met Strike proberen de ontwikkelaar naar eigen zeggen de grenzen tussen bitcoin en de dollar weg te vagen. Als je een bankrekening hebt en de app installeert kun je bitcoin kopen via het Lightning Network.

Wereldwijd tuigen steeds meer overheden regels en wetten op om bitcoin aankopen te reguleren. Na onderzoek van het team achter Strike bleek dat niet alle gegevens nodig zijn om de app te lanceren.

Mallers: ”Na ontelbare uren onderwijzen van regelmakers en verschillende aanpakken ontwerpen kwamen we tot de conclusie dat we niet alle informatie nodig hebben voor mensen om zich te registreren.”

De developer zet wel een kanttekening bij bovenstaand filmpje: hij zegt dat de meeste gebruikers alleen hun naam en telefoonnummer hoeven te delen.

Toegangswegen

Met Strike is er een nieuwe manier voor het traditionele banksysteem om te communiceren met bitcoin en het Lightning Network. Dit opent mogelijkheden voor ondernemers en gebruikers.

Je kunt allerlei toepassingen bedenken: met name het kopen en verkopen van bitcoin met je bankpas is makkelijker dan ooit met Strike.

Ook kun je gemakkelijk openstaande facturen betalen via het Lightning Network. Je kunt bijvoorbeeld je biertjes op de net geopende terrassen afrekenen met bitcoin terwijl het café gewoon euro’s op de bank krijgt.

Dan moet Strike overigens wel nog even met een toepassing komen voor Nederland. Momenteel is het nog niet mogelijk om door de lichte registratieprocedure te komen. Voorlopig gaat het alleen om dollars en worden inwoners van sommige staten in Amerika ook nog geweerd.

Dit heeft ongetwijfeld te maken met strengere of andere regels.

Oplossingen

Strike probeert met zo min mogelijk persoonlijke gegevens een bitcoin service te verlenen. Aan de andere kant van het spectrum heb je grote betalingsverwerkers die ook serieus kijken naar bitcoin diensten.

Een van die partijen is PayPal. Volgens sterke geruchten wil het bedrijf nog dit jaar beginnen met het aanbieden van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...