Bitcoin bedrijf Hive koopt nieuwe chip van Intel

Bitcoin bedrijf Hive koopt nieuwe chip van Intel

Bitcoin miningbedrijf Hive gaat de nieuwe ASIC chip van Intel afnemen. Dat maakt de Canadese beursgenoteerde firma bekend.

Hive koopt chips van Intel

Naar verwachting zal de rekenkracht van Hive met maar liefst 95% gaan toenemen door deze deal. Ze verschikken nu over een rekenkracht van 1,9 exshash per seconde (EH/s).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hive maakt daarnaast bekend dat ze een nieuwe mininglocatie gaan openen in Texas met een miningcapaciteit van 100 megawatt. Daar komen machines van Canaan te staan. Hive bestelde er vorig jaar 4.000 stuks bij de Chinese fabrikant.

Het is illustratief voor miningbedrijven uit Noord-Amerika: agressief groeien. Helemaal toen China vorig jaar besloot om het delven van bitcoin uit te bannen, heeft Canada en ook de Verenigde Staten haar kans gegrepen.

Dat Intel, met voornamelijk productielocaties in de VS, zijn entree heeft gemaakt in de bitcoinindustrie, past in datzelfde beeld. Noord-Amerika ziet bitcoin als een groeimarkt en dan met name het miningsegment.

De ASIC-chips van Intel zouden ook zuiniger en goedkoper zijn in tegenstelling tot de Chinese evenknieën zoals Bitmain en MicroBT. Dat moet de praktijk natuurlijk nog uitwijzen, want het huidige machinecomplex wereldwijd steunt juist dominant op deze fabrikanten uit China.

Dat Intel zuiniger chips op de markt brengt, is belangrijk voor de afnemers. Want stroomkosten zijn een belangrijke component van de algehele operationele kosten.

Bonanza Mine

Intel zet de nieuwe chip in de markt als Bonanza Mine en deze is gepresenteerd tijdens de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) in februari.

Onder meer Block, het bedrijf van Jack Dorsey, Argo Blockchain en GRIID zien de nieuwe chip wel zitten. Later in 2022 volgt de daadwerkelijke leverantie ervan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties