Bitcoin bedrijf Hive koopt nieuwe chip van Intel

Bitcoin miningbedrijf Hive gaat de nieuwe ASIC chip van Intel afnemen. Dat maakt de Canadese beursgenoteerde firma bekend.

Hive koopt chips van Intel

Naar verwachting zal de rekenkracht van Hive met maar liefst 95% gaan toenemen door deze deal. Ze verschikken nu over een rekenkracht van 1,9 exshash per seconde (EH/s).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hive maakt daarnaast bekend dat ze een nieuwe mininglocatie gaan openen in Texas met een miningcapaciteit van 100 megawatt. Daar komen machines van Canaan te staan. Hive bestelde er vorig jaar 4.000 stuks bij de Chinese fabrikant.

Het is illustratief voor miningbedrijven uit Noord-Amerika: agressief groeien. Helemaal toen China vorig jaar besloot om het delven van bitcoin uit te bannen, heeft Canada en ook de Verenigde Staten haar kans gegrepen.

Dat Intel, met voornamelijk productielocaties in de VS, zijn entree heeft gemaakt in de bitcoinindustrie, past in datzelfde beeld. Noord-Amerika ziet bitcoin als een groeimarkt en dan met name het miningsegment.

De ASIC-chips van Intel zouden ook zuiniger en goedkoper zijn in tegenstelling tot de Chinese evenknieën zoals Bitmain en MicroBT. Dat moet de praktijk natuurlijk nog uitwijzen, want het huidige machinecomplex wereldwijd steunt juist dominant op deze fabrikanten uit China.

Dat Intel zuiniger chips op de markt brengt, is belangrijk voor de afnemers. Want stroomkosten zijn een belangrijke component van de algehele operationele kosten.

Bonanza Mine

Intel zet de nieuwe chip in de markt als Bonanza Mine en deze is gepresenteerd tijdens de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) in februari.

Onder meer Block, het bedrijf van Jack Dorsey, Argo Blockchain en GRIID zien de nieuwe chip wel zitten. Later in 2022 volgt de daadwerkelijke leverantie ervan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...