Maleisië wil energiedieven en bitcoin miners aanpakken na verlies van $550 miljoen

Het grootste energiebedrijf van Maleisië neemt maatregelen om elektriciteitsdiefstal voor bitcoin mining tegen te gaan. Bitcoin mining wordt steeds populairder in het land, en een deel van de miners tapt illegaal stroom af.

De overheid meldt dat er 400% meer elektriciteit wordt gestolen dan 4 jaar geleden. De boosdoeners zouden onder andere bitcoiners zijn. De grootste kostenpost voor het minen van BTC is de energie. Als je dat goedkoop (of gratis) kunt regelen kun je vrij snel winstgevend van start.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote verliezen

Volgens Takiyuddin Hassan, de minister van natuurlijke hulpbronnen van het land, gaat het om een grote hoeveelheid gestolen energie. Het gaat naar verluidt om een verlies van ongeveer 2,3 miljard Maleisische ringgit, dat is zo’n $550 miljoen.

Volgens Bloomberg komen er nieuwe tarieven voor bitcoin miners. Tenaga Nasional Berhad (TNB) wil daarnaast ook meer controle op miners. Zij hopen dat de Energie Commissie ondernemers gaat controleren.

Dat moet dat er voor zorgen dat miners minder makkelijk elektriciteit af kunnen tappen.

In de praktijk is het aansluiten van hardware echter een fluitje van een cent, het is relatief makkelijk (zeker op kleine schaal) om miners te verplaatsen naar een nieuwe plek. Het liefst blijf je steevast op dezelfde locatie, om een zoveel mogelijk online te zijn.

Maar dat betekent dat het maken van regels niet per se genoeg is om problemen te voorkomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...