Bitcoin bedrijf verlegt focus van lightning wallet naar games

ZEBEDEE gaat de focus verleggen naar online games. Het bitcoinbedrijf staat bekend van de ZBD Wallet, waarmee ze bitcoin naar de gaming-industrie poogden te brengen. Nu gaan ze het andersom proberen.

Lighting in games

De naam van de app wordt ZEBEDEE en de aandacht van het bedrijf gaat zogezegd meer naar gaming. Ze willen een one-stop-shop gaan maken voor álles dat met bitcoin gaming te maken heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds de komst van het Lightning Netwerk is er ook een nieuw marktsegment ontstaan waarbij applicaties bitcoinbetalingen kunnen integreren in een online spel. Deze microbetalingen maken allerlei nieuwe toepassingen mogelijk. Zo kun je geld dat je met gamen verdient, uitgeven in de ‘echte’ wereld.

ZEBEDEE blijft zich wel richten op de ondersteuning van het Lighting Netwerk, maar de aandacht zal voora; uitgaan naar gaming in het algemeen. Ze willen speciaal voor de bitcoincommunity al het nieuws, aankondigingen, gidsen en evenementen op één plek brengen.

Games in het middelpunt

André Neves, medeoprichter en CTO van ZEBEDEE, vertelt:

“We zijn ZEBEDEE gestart met het idee om het voor ontwikkelaars zo makkelijk mogelijk te maken om bitcoin aan hun games toe te voegen. Maar we willen het ook zo intuïtief en eenvoudig maken om deze games te vinden en spelen.”

Volgens Neves kan ontwikkeling van de Lighting wallet op een laag pitje komen te staan, en het zal niet meer een integraal onderdeel zijn van alles wat ZEBEDEE wil bereiken.

Intussen bestaan er tal van andere wallets die compatible zijn met het Lightning Netwerk. BlueWallet, Muun, Phoenix en Breez zijn slechts een paar van deze bekende namen. Hier hoeft ZEBEDEE zich niet meer in te onderscheiden.

Volgens de CTO zijn er wereldwijd zo’n drie miljard gamers. Ze willen deze markt niet zo zeer benaderen met een financieel praatje (en mobiele Lightning app), maar meer met producten die er omheen horen:

“Het gaat ons om het gamen, het maken van content, het versterken van community’s en het creëren van interoperabiliteit tussen verschillende virtuele werelden.”

Een van de andere bedrijven die de focus puur op online spellen heeft is THNDR Games. Ze timmeren hard aan de weg met THNDR Bay, Bitcoin Bounce en Turbo 84.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgame