Bitcoin winnen in Counter-Strike? Doe mee met MintGox

396 totale weergaven

Bitcoin (BTC) wordt ook wel eens het internet van geld genoemd. Je kunt er meer mee dan alleen simpele betalingen doen of je spaargeld bewaren. Het initiatief MintGox is daar een voorbeeld van. Verschillende ontwikkelaars komen onder de vlag van MintGox regelmatig samen om bitcoin in games te promoten.

Het maandelijkse event wordt online gestreamd op de website van MintGox. Games als Bitcoin Bounty Hunt, Bitcoin Rally, Litenite en Bitcoin Bounce kwamen onder andere al voorbij. Zoals hun namen al doen vermoeden zijn dit allemaal games waar BTC een rol speelt,

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Counter-Strike voor bitcoin

Zondag 7 maart is het de beurt aan Counter-Strike. Om 20:00 vandaag is er een toernooi voor 10 miljoen satoshi's (0,01 BTC), dat komt neer op ruim 400 euro. Dat is in de gamewereld een bijzonder kleine prijzenpot, maar dit initiatief is dan ook vooral bedoeld als proof of concept. Laten zien dat bitcoin een rol kan spelen binnen de wereld van gaming. Als pure digitale asset zijn er tal van toepassingen te bedenken.

Ondanks dat de game in 2012 uitkwam is Counter-Strike: Global Offensive een van de populairste schietspellen van het moment. Functionaliteiten voor bitcoin zijn niet in de officiële game ingebouwd. In dit geval gaat het om specifieke servers. Via de tweet hieronder kun je vinden hoe je mee kunt doen.

MintGox

Kijkers kunnen een paar satoshi's doneren om direct bonussen in het spel te gooien voor de spelers. Zo kun je als supporter een steentje bijdragen aan de overwinning van je favoriete team.

Dit is een unieke usecase voor bitcoin. Het gaat niet de wereld veranderen en het zijn nog vooral proof of concept-projecten, maar het is een leuke situatie. Spelers, kijkers en de game kunnen op een unieke manier met elkaar communiceren.

Daarnaast heeft elk event een prijzenpot van 10 miljoen satoshi's (0,01BTC). Ook worden er prijzen als sokken en andere bitcoin gerelateerde hebbedingetjes weggeven.

Volgens Desiree Dickerson van Lightning Labs kwam het idee tot stand toen ze in contact kwam met Simon Cowell, directeur en mede-oprichter van ZEBEDEE. Dat is een bedrijf die microtransacties met het Lightning Network ondersteunt in games.

Met behulp van Lightning kun je razendsnel bitcoin transacties doen. Ideaal voor games die veel betalingen verwerken en dat op een andere manier willen aanpakken dan normaal. Developers kunnen bij ZEBEDEE aankloppen om dit te implementeren in hun games.

Ook Jack Everitt van THNDR.GAMES doet mee aan dit initiatief. Everitt maakte met zijn team al verschillende games die gebruik maken van het netwerk van BTC.

Het prijzengeld bij dit evenement komt uit verschillende potjes, onder andere sponsoren dragen bij. MintGox werd van origine in het leven geroepen als tijdelijk initiatief om het gat van afgelaste game-evenementen op te vangen. Inmiddels liggen er al plannen voor ver in 2021 om meer aandacht te vestigen op bitcoin en gaming.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgaming

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...