Bitcoin bedrijven blijven btc sparen

Bitcoin miners hodlen steeds meer de bitcoin die ze produceren en breiden daarnaast agressief hun hashrate uit. Volgens een rapport van Arcane Research zijn de beursgenoteerde bitcoin miners vrijwel constant op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden om de rest van het netwerk voor te blijven.

Bitcoin bedrijven blijven btc sparen

Op dit moment is 44,95 procent van de hashrate in het Bitcoin netwerk afkomstig van Noord-Amerikaanse miners, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Cambridge Bitcoin electricity consumption index. Waar vooral de beursgenoteerde miners een grote expansiedrift tonen is de kans aanwezig dat dit percentage alleen maar gaat groeien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hodl-strategie van bitcoin miners

Jaran Mellerud, een analist van Arcane Research, laat tegenover Cointelegraph weten dat de meeste beursgenoteerde miners een hodl-strategie najagen. Hierbij doen ze hun best om zoveel mogelijk van de geproduceerde bitcoin te hodlen.

“Deze hodl-strategie stelt ze in staat om als bitcoin-investeringsvehikel te fungeren voor investeerders die op een meer direct manier in bitcoin willen investeren, maar niet de mogelijkheid hebben om ‘fysieke’ bitcoin te kopen.” Aldus Mellerud tegenover Cointelegraph.

Volgens Whit Gibbs van Compass Mining hebben de beursgenoteerde miners een uitgelezen positie om de door heen geproduceerde bitcoin vast te houden. “Ze hoeven hun bitcoin niet te liquideren om de operaties uit te breiden. Beursgenoteerde miners hebben toegang tot de kapitaalmarkten en kunnen daar het geld krijgen dat nodig is voor de uitbreidingen, wat betekent dat ze grote bitcoin-posities kunnen innemen.”

Sommige van de grootste miners hebben enorme hoeveelheden bitcoin in bezit. “Het is gestoord hoeveel bitcoin sommige van deze bedrijven in handen hebben”, aldus Gibbs over de beursgenoteerde miners.

Bitcoin bedrijven blijven btc sparen

Mining aandelen populair in traditionele financiële wereld

Volgens Mellerud zijn bitcoin mining aandelen populair binnen de traditionele investeringswereld. “De vraag naar alternatieve manieren om in bitcoin te investeren is groot, met name in de Verenigde Staten, waar de ETF-markt nog enorm onvolwassen is.

De grote soap rondom de bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten springt daarbij met name in het oog. Keer op keer worden aanvragen afgewezen door de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse financiële toezichthouder.

Terwijl de vraag vanuit de markt naar bitcoin mining aandelen klaarblijkelijk groot is, somt Mellerud op wat het business model van miners zo aantrekkelijk en effectief maakt. “Miners zijn de grootste bitcoin bulls die er zijn en ze gebruiken de kapitaalmarkten in de Verenigde Staten om geld op te halen voor hun operaties, wat ze in staat stelt om de bitcoin die ze produceren vast te houden.”

Bitcoin miner Hut 8 bijvoorbeeld heeft recordomzetten gedraaid en de bitcoin holdings met wel 100 procent uitgebreid. 2022 is tot nog toe nog niet het jaar van de bull, maar het is zeker een goed moment om als beursgenoteerde partij bitcoin te minen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....