Bitcoin beurs BitMEX heeft 62% minder bitcoin op zijn balans

992 totale weergaven

BitMEX is minder in trek bij handelaren in bitcoin. De derivatenbeurs is geen marktleider meer in het meest risicovolle segment van de markt.

BitMEX verliest terrein

Twee gebeurtenissen zijn debet aan dit verlies: de crash van Black Thursday op donderdag 12 maart 2020 en de twee rechtszaken die in oktober 2020 zijn aangespannen door de Amerikaanse overhei.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gedurende vorig jaar is het marktaandeel van BitMEX gedaald naar 13%. Een logisch gevolg is dat handelaren hun bitcoin bij de exchange weghalen: sinds maart 2020 houdt de beurs 62% minder BTC vast. De huidige balans staat op ~117.000 BTC.

Minder BTC op de balans is nadelig voor een beurs, want deze zijn gebaat bij zoveel mogelijk liquiditeit oftewel handelsvolume. Voor elke transactie ontvangen ze namelijk een commissie.

Een andere factor die niet meehielp, is de verplichte identificatie die de beurs per oktober heeft ingesteld. Deze KYC-campagne is in september aangekondigd en in december 2020 afgerond. Naar eigen zeggen is het huidige klantenbestand voor 100% geverifieerd.

Begin december is er met de Duitser Alexander Höptner een nieuwe CEO aangetrokken. Höptner bekleedde eerder functies bij Börse Stuttgart en Deutsche Börse AG uit Frankfurt.

Het is onderdeel van een vernieuwingsoperatie om de zorgen bij overheden weg te nemen. Een van de aantijgingen is dat de exchange Amerikaanse beleggers op haar platform heeft laten handelen zonder licentie. Dat is een overtreding van de Amerikaanse Securities Act uit 1932.

Prijsgekte

Ben Radclyffe, commercieel directeur van moederbedrijf 100 X Group, verklaart tegenover The Block dat er inmiddels weer nieuwe klanten naar de exchange toestromen vanwege de prijsgekte sinds de Kerstdagen.

Dat past in de trend van de markt: beurzen en brokers hebben op piektijden steeds meer moeite om de handelsvolume en stroom van nieuwe klanten bij te benen. Volgens Radclyffe kan het handelsplatform anno 2021 beter de drukte aan.

‘We zijn er helemaal klaar voor de mainstream adoptie van bitcoin en strengere regels vanuit autoriteiten’.

Lees meer over:
BitMEXBTCCFTCrechtszaak

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...