Bitcoin beurs Bitstamp integreert trading software van Nasdaq

Bitcoin beurs Bitstamp heeft een nieuwe matching engine geïntegreerd om de handel een stuk sneller te maken. De nieuwe software is gebaseerd op technologie van Nasdaq, zo meldt Coindesk.

Bitcoin beurs Bitstamp

De beurs, gevestigd in Luxemburg, kondigde het nieuws deze week aan. De technologie is ontwikkeld door Cinnober, onderdeel van de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitstamp is een van de oudste Bitcoin beurzen van Europa. De meeste volume draait de beurs met de handelsparen BTC-EUR en BTC-USD. Door de upgrade moet de verwerking van koop – en verkooporders nog sneller en veiliger zijn.

Met name zodra de traffic naar het platform weer exponentieel toeneemt, denk aan een potentiële bull run, dan moet de beurs niet offline raken. Ook moet het transactiekosten gaan besparen.

Uiteindelijk wil Bitstamp aantrekkelijker zijn voor professionele klanten. Nu bedient het voornamelijk retail, terwijl de groei in de markt meer afhankelijk is van grotere partijen anno 2020.

Uit eigen onderzoek in samenwerking met marktonderzoeker Kaiko blijkt de matching engine zelfs tot 1.250 keer sneller is dan het vorige systeem.

De verbetering moet vooral merkbaar zijn voor de zogenaamde ‘high-frequency traders’. Maar ook de verbindingen met brokers via application programming interface (API) is verbeterd.

Ook wil de beurs ten zijner tijd meer handelsparen gaan aanbieden dan nu het geval is. Zo bieden concurrenten zoals Kraken en Coinbase veel meer soorten cryptocurrency’s aan.

Sneller betaalprotocol

In juli heeft de beurs, van origine uit Slovenië, een sneller betaalprotocol geïntegreerd. Ze zijn de eerste partij die een ‘instant settlement netwerk’ gaat testen. BLINC staat ‘BCB Liquidity Interchange Network Consortium’. Bedenker is de BCB Group uit Londen.

Conventionele systemen zoals SEPA in Europa en SWIFT wereldwijd werken traag. Het duurt één tot drie werkdagen voordat een storting of opname verwerkt is. Dat kan sneller.

Onlangs zijn ook alle klantenaccounts én het hoofdkantoor, vanwege regulering én Brexit, vanuit Londen naar Luxemburg overgeheveld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshandel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...