Bitcoin beurs FTX koopt tracking app Blockfolio voor $150 miljoen

Bitcoin derivatenbeurs FTX koopt de portfolio tracker Blockfolio voor $150 miljoen. FTX wil samen met Blockfolio deze herfst een trading app uitbrengen.

Plannen

Blockfolio is een van de populairste manieren voor bitcoin handelaren om de prijs op hun mobiel te volgen. FTX daarentegen verwerkt naar verluidt elke dag voor $750 miljoen aan trades.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij de beurs uit Hong Kong handel je niet direct in bitcoin, maar je handelt in verschillende derivaten zoals bijvoorbeeld futures en optiecontracten.

FTX geeft ook leveraged tokens uit. Die zijn eerder door Binance van hun handelsplatform gehaald omdat ze te ingewikkeld zouden zijn voor gebruikers.

De overname lijkt een simpel doel te hebben: FTX wil het klantenbestand van Blockfolio aanspreken en ze naar hun handelsplatform lokken.

Het is een marketingtool en met dit miljoenenbedrag zijn dan ook miljoenen gebruikers gemoeid.

Blockfolio is in 2014 begonnen en is meer dan 6 miljoen keer gedownload. De nieuws en portfolio tools genereren meer dan 150 miljoen impressies elke maand.

Adoptie

De CEO en mede-oprichter van Blockfolio, Ed Moncada, is in zijn nopjes met de nieuwe deal: ”We denken dat crypto (of bitcoin red.) op het punt staat om mainstream te worden.” Moncada verheugt zich op de samenwerking met het productteam van FTX.

Overnames voor miljoenen

Met de overname van Blockfolio is er opnieuw een grote speler op het gebied van het volgen van markt overgenomen door een beurs. Eerder nam Binance al CoinMarketCap over.

CoinMarketCap werd overgenomen voor ‘ruim $300 miljoen’.

Kort na de overname besloot CoinMarketCap de rangschikking voor bijvoorbeeld beurzen op de schop te gooien. En je raadt het al.. Binance staat plots met een perfecte score op één.

De tracking tools lijken steeds meer een marketingmachine te worden voor beurzen. En ook hier geldt: wie betaalt, bepaalt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...