Bitcoin beurs Coinbase kiest NASDAQ voor beursgang van $50 miljard

Bitcoinbeurs Coinbase kiest de NASDAQ voor hun beursgang van $50 miljard. Het bedrijf wil de beurs op en zo verder groeien. Dat meldt The Block.

Coinbase heeft ruim $90 miljard aan assets in beheer en het bedrijf geeft (ex-)werknemers de kans om hun aandelen te verkopen voordat het bedrijf echt naar de beurs gaat. Mensen die geen vertrouwen hebben in een hogere koers na beursgang kunnen op deze manier alvast cashen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aandelen

Nasdaq levert ook diensten om op ‘privémarkten’ aandelen te verkopen. Dit wordt gebruikt voor de vroege aandeelhouders. Zij kunnen hun aandelen verkopen voor $200 per stuk. Met 254 miljoen aandelen komt dat neer op een waarde van zo’n $50 miljard voor alle aandelen.

Ter indicatie: op voorspellingsmarkten staat de koers per aandeel een stuk hoger. FTX biedt futurecontracten aan waarmee je kunt speculeren op de toekomstige prijs, die contracten staan op zo’n $277, dat duidt op een uiteindelijke waarde van $70 miljard.

Groot moment

Als Coinbase uiteindelijk te vinden is op de Nasdaq dan kan de rest van de wereld los qua speculatie. Hoeveel is een bitcoinbeurs waard met honderdduizenden bitcoin in kas? Uiteindelijk gaat de markt dat bepalen.

Volgens The Block is dit ook voor Nasdaq een belangrijk moment. Concurrenten als de New York Stock Exchange (NYSE) hebben ervaring met grote miljardenbedrijven die razendsnel groeien, zoals een Spotify. NYSE investeerde in 2015 ook $75 miljoen in Coinbase.

Coinbase wil zo snel mogelijk te verhandelen zijn op een open beurs. Hiermee kan het bedrijf mogelijk profiteren van de grote en groeiende interesse in de industrie. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat aandeelhouders snel kunnen reageren en kunnen verkopen. Dat zit anders als je geld op haalt in een nieuwe financieringsronde, je hebt dan te maken met een select aantal partijen. Straks kan elke handelaar op de Nasdaq aan de slag.

Poll

Heb jij interesse in aandelen in Coinbase?



    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...