‘Bitcoin beurs Coinbase heeft $90 miljard aan assets in beheer, aandeelhouders kunnen verkopen vóór beursgang’

Bitcoin beurs Coinbase spint garen bij de groeiende interesse in de markt. Het Amerikaanse bedrijf heeft meer dan $90 miljard aan assets in beheer. Dat maakt Coinbase bekend in hun jaarrapport. Het rapport is met name bedoeld voor hun grootste klanten.

Naast de cijfers en resultaten legt het bedrijf ook de band met MicroStrategy uit. MicroStrategy is sinds 2020 druk in de weer met bitcoin: zij zien BTC als dé reserve asset van het bedrijf. Ze kochten al voor miljarden dollars aan bitcoin met hulp van Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stablecoins

Het jaar van bitcoin in 2020 wordt besproken, als mede de regels rondom bitcoin, stablecoins en een aantal altcoins passeren de revue.

De handel in bitcoin en andere munten is belangrijk, maar het bedrijf doet veel meer. Stablecoins zijn ook voor Coinbase belangrijk. Een stablecoin is een plaatsvervanger van een dollar in de vorm van een token. In 2018 lanceerde de beurs samen met Circle USD Coin (USDC). Het idee is simpel: de prijs van deze token moet altijd 1 dollar zijn, een stablecoin dus.

Deze tokens worden gedekt door een dollar bij de bank. USDC groeit, maar moet voorlopig de grootste concurrent Tether nog voor zich dulden als het gaat om marktaandeel.

Coinbase: ”Crypto dollars worden met name gebruikt om fondsen van beurs naar beurs te sturen. Ook zien we een groei in investeringen in startups en andere assets met behulp van USDC.”

USDC begon 2020 met een marktkapitalisatie van $500 miljoen, dat getal is nu gestegen naar $5,4 miljard.

Services

Grote investeerders kunnen ook bij Coinbase terecht voor hun aankopen. Bedrijven als MicroStrategy en One River Asset Management maken gebruik van hun diensten. MicroStrategy kocht al 70.784 BTC met behulp van Coinbase.

Aandelen

Het bedrijf blijft groeien en uitbreiden. De volgende grote stap voor Coinbase is de beursgang.

Coinbase wil dit jaar naar de beurs. Maar voordat het zo ver is kunnen de huidige aandeelhouders hun aandeel verkopen aan Coinbase. Aandeelhouders die geen vertrouwen hebben in de aandelenkoers na de beursgang kunnen vooraf hun stukje van het bedrijf verkopen.

De huidige aandeelhouders zijn bijvoorbeeld huidige en voormalig werknemers. Dat meldt The Block.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...