Bitcoin beurs Coinbase komt in 2021 met betaalkaart voor Amerika

De Amerikaanse beurs Coinbase komt met een Visa betaalkaart voor Amerikanen in het begin van 2021. Het idee is simpel: je kunt met je balans bij Coinbase betalen bij alle winkels die betalingen met een Visa-kaart ondersteunen.

Coinbase Card

De kaart draagt een originele naam: Coinbase Card. In Nederland, Groot-Brittannië en de rest van Europa kunnen klanten van de beurs sinds april 2019 al gebruikmaken van de betaalkaart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom de kaart zoveel later in Amerika uitkomt is niet bekend. Wel willen steeds meer Amerikaanse bedrijven een plekje veroveren in de bitcoin markt. Betaalverwerker PayPal opent ook de deuren voor Bitcoin: Betalen, handelen en opslag.

Betalen met bitcoin

Partijen als Coinbase geven deze kaarten uit en vertellen je dat je met bitcoin kunt betalen. Maar wat er in feite gebeurd is dat je jouw bitcoin verkoopt aan Coinbase en zij sturen (met hulp van Visa) geld naar de winkelier.

Het is een groot nadeel van dit soort diensten dat je jouw bitcoin bij de beurs moet stallen. Voor mensen die hun geld toch al laten staan bij een beurs is het wel een leuke optie.

Lees ook: Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

Gebruik

Qua gebruik begint een account bij Coinbase steeds meer op een doorsnee bankrekening te lijken. Je kunt via je account direct de kaarten managen en aanpassingen doen. De kaart ondersteunt overigens niet alleen bitcoin, alle andere producten die Coinbase ondersteunt kun je ook gebruiken.

Vragen van Decrypt over de manier waarop het bedrijf wil voldoen aan de strenge regels rondom bitcoin werd niet gereageerd.

Coinbase

Coinbase is niet het meest geliefde bedrijf in de industrie. Maar is strikt genomen wel een van de grootste en belangrijkste spelers op dit moment. De beurs heeft bijna 1 miljoen bitcoin in kas en heeft miljoenen klanten over de hele wereld.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...