Bitcoin beurs FTX gaat Amerikaanse honkbalcompetitie sponsoren

De Amerikaanse cryptobeurs FTX heeft de marketingmachine nog een standje hoger gezet. Ze mogen zich nu de sponsor noemen van de Major League Baseball (MLB).

FTX als sportsponsor

FTX maakt op Twitter bekend dat ze een vijfjarige deal hebben getekend met de belangrijkste honkbalcompetitie van Amerika. De samenwerking is vooral tot stand gekomen vanuit FTX, met het doel om naamsbekendheid te vergroten en hiermee aan marketing te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vertegenwoordigers van de MLB zeiden echter dat de samenwerking ook een vervolg kan krijgen onder de 'early adopters' van de fanbase.

Het logo van FTX.US, de Amerikaanse entiteit van de exchange, zal vanaf de 13 juli te zien zijn op het tenue van de scheidsrechter. Op die datum start de MLB All-Star Game.

Daarnaast kan de exchange ook gebruik maken van verscheidene MLB-gerelateerde kanalen, om deze te gebruiken voor de promotie van het merk. Denk hierbij aan uitzendingen van van wedstrijden, maar ook posts op sociale media.

Promotie onder miljoenen kijkers

In Nederland heeft honkbal geen grote naam, maar in de Verenigde Staten is dat wel anders. Het is in Amerika de op één na populairste sport en dus is dit een significante samenwerking. MLB.TV, de streamingsdienst van de honkbalcompetitie, heeft volgens de CNBC ruim 1,4 miljard streamingsminuten.

De uitzendingen van ESPN trokken gemiddeld 1,58 miljoen fanaten in de eerste twee weken van het huidige seizoen.

De cryptobeurs heeft naar verluidt ook een deal gesloten met MLB Players Inc. Zij zijn de entiteit die zich bezig houdt met de licenties van alle producten rondom het merk 'MLB' en alle materialen die de spelers gebruiken.

CEO Sam Bankman-Fried vertelt dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe de samenwerking zich zal ontvouwen. De exacte details van dit vijfjarige contract zullen later in het jaar zullen worden aangekondigd.

Andere sport-gerelateerde initiatieven

Het is voor FTX niet de eerste keer dat ze zich aan een sport koppelen. In april sloten ze ook al een 19-jarige deal waardoor de naam van het basketbalstadion Miami Heat werd omgedoopt tot FTX Arena. Bij deze deal was $135 miljoen gemoeid.

In juni kondigde FTX ook al een meerjarige deal aan met een van de grootste esports-teams. Zij gaan nu verder onder de naam TSM FTX. Het team krijgt hier elk jaar een bedrag van $21 miljoen voor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX