Bitcoin gaat mainstream: derivatenbeurs FTX wil stadion van Miami Heat sponsoren

Het gaat goed met bitcoin (BTC) en dus ook met de bedrijven in deze industrie. Naast uitbreidingen over andere investeringen is er ook steeds meer geld voor reclame. Bitcoin beurs FTX wil het stadion van het basketbalteam Miami Heat sponsoren. Dat meldt The Herald.

Reclame en bitcoin

Bitcoin zelf heeft geen eigen marketingteam. Het moet komen van mensen die al betrokken zijn bij het project. In het begin waren vooral gepassioneerde bitcoiners degene die het verhaal deelde met de rest, tegenwoordig zijn er ook miljardenbedrijven die meedoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast de talloze bitcoiners die op eigen initiatief hun ideeën delen online zijn het voorlopig de beurzen en brokers die met een groot budget marketing kunnen doen. Niet uit de goedheid van hun hart, het is ook zakelijk gezien handig jezelf als bitcoin bedrijf in de markt te zetten.

De interesse groeit. Dat is goed nieuws voor de bestaande bedrijven, maar het zorgt ook voor meer concurrentie. Eeuwen oude financiële instellingen zoals banken mengen zich ook in de strijd.

FTX is een derivatenbeurs dat sinds mei 2019 bestaat. Het platform is opgericht door Alameda research, ook Binance heeft een aandeel in het platform.

Dit soort nieuws is een bevestiging van wat we eigenlijk al maanden zien: bitcoin wordt mainstream en de grotere spelers in het ecosysteem willen daarvan profiteren. Bitcoin is geen vies woord meer, dus kun je je ook op een breder publiek gaan richten als platform.

Het is overigens wel de vraag of de doorsnee investeerder bij een derivatenbeurs als FTX aan de slag moet gaan, maar dat is een andere discussie.

Bitcoin en Miami

FTX spint garen bij de groeiende interesse in BTC. De staat Miami zet ook in op bitcoin, deze stap van FTX is wat dat betreft ook prima te verklaren. De stad wil bitcoiners naar zich toetrekken met simpele en weinig regels voor bedrijven en particulieren die met BTC bezig zijn.

Burgemeester Francis Suarez wil dit jaar worden herkozen en bitcoin is een van de onderdelen van zijn campagne. Als het aan hem ligt kunnen ambtenaren in Miami straks ook hun salaris ontvangen in BTC. Ook belastingen moet je straks met satoshi’s kunnen betalen. Én Miami zelf gaat ook een schatkist van bitcoin aanleggen.

FTX en het stadion van Miami Heat lijken een goede match.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...