‘Bitcoin beurs Kraken is $20 miljard waard en start nieuwe investeringsronde’

1059 totale weergaven

Bitcoin beurs Kraken wil meer geld ophalen. Het bedrijf wordt geschat op een totale waarde van $20 miljard. In een nieuwe financieringsronde wil directeur Jesse Powell zijn bedrijf meer financiële daadkracht geven. Kraken wil op termijn naar de beurs, maar voorlopig zoeken ze nog naar private investeerders.

Miljarden

Tijdens eerdere plannen voor een beursgang kwam een valuatie van $10 miljard uit de bus rollen, maar dat lijkt in deze tijden een schijntje voor een van de grootste en belangrijkste bitcoin beurzen van de wereld. Investeringen ophalen bij specifieke investeerders in plaats van een grote beursgang is voor een bedrijf een hele andere stap.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Decrypt hoopt het bedrijf op deze manier snel mee te liften op de groeiende interesse in de industrie. Een investeringsronde is relatief snel geregeld. Concurrent Coinbase wordt geschat op $100 miljard, zij willen zo snel mogelijk naar de beurs.

Kraken reageerde niet op deze geruchten, maar verwees in een reactie op Decrypt naar een eerder interview met directeur Jesse Powell. Daar hint hij ook naar een valuatie van $20 miljard, de helft vindt hij toch wat weinig.

Beursgang

Powell geeft aan dat, als het bedrijf ooit naar de beurs gaat, het liefst gaat voor een directe notering. Coinbase heeft dezelfde plannen, ze kunnen daar dus kijken hoe het gaat.

Deze manier van handelen is niet standaard. Vaak is er nog een initial public offering (IPO) waar banken gezamenlijk een aantal grote investeerders verzamelen om te investeren. Bedrijven die er financieel goed voorstaan kunnen er voor kiezen dit proces over te slaan. Een voordeel: de huidige werknemers en aandeelhouders kunnen op deze manier van hun aandelen af als zij dat willen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd