”Bitcoin prijs van $1 miljoen ligt voor de hand”, aldus Kraken CEO

952 totale weergaven

Voorspellingen voor de prijs van bitcoin (BTC) zijn er overvloed. Jesse Powell, directeur van bitcoin beurs Kraken, doet ook een duit in het zakje. In gesprek met Bloomberg doet de Amerikaan een opmerkelijke voorspelling: een prijs van $1 miljoen per bitcoin in de komende 10 jaar.

Voorspellingen

Hij baseert dit prijspunt op de groeiende interesse in bitcoin. Powell: ”Mensen praten over het vervangen van goud als spaarmiddel, dan is een prijsdoel van 1 miljoen dollar binnen 10 jaar redelijk.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Powell is met zijn bedrijf (en waarschijnlijk ook privé) gebaat bij een positieve prijsontwikkeling. Dat is goed voor de handel en goed voor de portemonnee.

Gesprekken rondom BTC gaan vaak over dezelfde soort argumenten als goud. Het is schaars en mensen gebruiken het als spaarmiddel. Veel investeerders in bitcoin zien goud echter als minder alternatief op het digitale bitcoin. Er zit namelijk nogal wat voordelen aan een digitale asset in plaats van een fysieke klomp goud.

De marktkapitalisatie van bitcoin ligt op het moment van schrijven rond $900 miljard, dat is ruim 8% van de goudmarkt.

Prijzen van $100.000 of $1 miljoen zijn nog relatief ver weg, maar als je denkt dat goud steeds meer terrein gaat verliezen op BTC dan kom je op dit soort gekke bedragen uit.

Bitcoin

Powell: ”Bitcoin gaat oneindig door, naar de maan, naar Mars en uiteindelijk wordt het de wereldreservemunt.”

Mocht bitcoin ooit het stokje van goud definitief overnemen, dan verwacht Powell dat we niet lang meer de prijs van bitcoin waarderen in dollars of andere valuta: ”Je gaat het afzetten tegen wat je dan ook wil kopen.

De toekomst gaat uitwijzen of Powell gelijkt krijgt. Voorlopig lijkt de interesse in BTC nog niet minder te worden. Sterker nog: de industrie groeit gestaag door. Vandaag maakte PayPal bekend dat zij bezig zijn met een in-house bitcoin team. De betaalverwerker hoopt uiteindelijk ook een grote plek in de markt te veroveren.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...