Bitcoin beurs Kraken wil nog steeds in 2022 naar de beurs

Niets staat bitcoin beurs Kraken in de weg om volgend jaar naar de beurs te gaan. Dat verklaart Dan Held, head of growth bij de exchange uit San Francisco.

Kraken beursgang in 2022

Net zoals stadgenoot Coinbase is het plan om een directe notering te ondernemen. Dat betekent dat bestaande aandelen aan de Nasdaq worden genoteerd en dat er voorlopig géén nieuwe aandelen bijkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Alles is nog op schema voor een directe notering ergens in 2022’, zo liet de bekende opiniemaker weten tijdens Consensus 2021, het virtuele event van Coindesk.

De vraag rees omdat de koers van Coinbase, die op 14 april naar de beurs ging, nogal gezakt is. Bovendien heeft de bitcoin markt een flinke dreun te verduren gekregen de afgelopen weken. Na de vorige all time high van $64.895 is de prijs meer dan gehalveerd en volgde een dip naar $30.000.

Die dreun is de prijs nog niet helemaal te boven gekomen, hoewel afgelopen dagen weer de $40.000 gebroken is en er bullish signalen op de grafieken waren te onderscheiden.

Kraken heeft ~6 miljoen klanten wereldwijd en qua handelsvolume de nummer 4 van de markt na Coinbase Pro, het handelsplatform voor professionele handelaren van Coinbase, en nummer 1 Binance.

Ze groeien hard: 400% aan nieuwe registraties sinds het tweede kwartaal
van 2020. Naast de beursgang is men ook bezig om extra geld aan te trekken bij externe investeerders tegen een waardering van 20 miljard dollar.

CEO Jesse Powell zei in april tegenover nieuwszender CNBC:

“Voor ons is elke vorm van volatiliteit goed, maar het is altijd
beter als het omhoog gaat. Het eerste kwartaal van dit jaar heeft ons
compleet weggeblazen. We zijn in gesprek over een extra ronde.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Kraken

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...