Bitcoin beurs werkt met grootmeester Magnus Carlsen en geeft $100.000 in BTC weg

Bitcoin derivaten exchange FTX gaat een schaaktoernooi sponsoren en looft een bonusprijs van $100.000 in BTC uit.

Bitcoin beurs sponsort schaaktoernooi

Ze werken daarvoor samen met het beursgenoteerde, Noorse bedrijf Play Magnus Group, opgericht door grootmeester Magnus Carlsen. FTX wordt de officiële sponsor van het Meltwater Champions Chess Tour en ze krijgen een ‘eigen’ toernooi met de FTX Crypto Cup, dat loopt van 23 mei tot 31 mei.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX keert een bonusprijs van $100.000 in BTC, bovenop het normale prijzengeld van $220.000. De winnaar van de FTX Crypto Cup krijgt ook een plek in de Final of the Tour in San Francisco in september. De exchange zal ook een partner zijn van het WK Schaken in november 2021 in Dubai.

Miami Heat

FTX is nogal actief met sponsorships. In april werden ze de exclusieve partner van basketbalteam Miami Heat. Onderdeel van de samenwerking is dat de basketbalarena in Miami nu FTX Arena heet.

De bekende CEO Sam Bankman-Fried zegt dat ze op deze manier een nieuwe groep aan beleggers willen aanboren die anders niet in cryptovaluta zou beleggen.

‘We willen graag samenwerken met de besten in elke sector en zo ons klantenbestand uitbreiden.’

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
exchangesamenwerking

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...