‘21% van alle bestaande Bitcoin (BTC) in handen van beurzen’

Zo’n 21% van alle bestaande bitcoin (BTC) staat momenteel bij bitcoinbeurzen. Dat aantal neemt echter in rap tempo af. Momenteel staat er 2,64 miljoen BTC bij alle beurzen samen. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Dat is het laagste punt sinds mei 2019. De prijs stond toen rond $8.000, terwijl de koers nu rond de $11.000 hangt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daling in bitcoin

Bitcoinbeurzen zien een groot aantal opnames van bitcoin sinds maart van dit jaar. Op 12 maart daalde de prijs van BTC tot onder $4.000. Dat was het startsein voor een uitloop van BTC bij de handelshuizen.

'21% van alle bestaande Bitcoin (BTC) in handen van beurzen'
Bitcoin balans van beurzen tegenover de prijs van BTC. Via Glassnode

Verkoopdruk

Volgens de marktanalisten van Arcane Research heeft deze trend een simpele verklaring: steeds meer mensen willen hun bitcoin in eigen beheer opslaan.

En dat zorgt dan weer voor minder verkoopdruk. Er is immers minder aanbod op de markten.

Het zorgt voor een bepaald risico om je bitcoin bij een andere partij te stallen. Als er daar wat mis gaat ben je mogelijk je geld kwijt. Dat geldt overigens ook voor BTC die je zelf beheert, weg is weg. Een Nederlandse vrouw verloor recentelijk ruim 34.000 euro door een neppe advertentie.

Tether

Een ander belangrijk punt in de markt is het aantal Tether (USDT). Er is inmiddels $10 miljard van de stablecoin in de markten. Bijna alle grote bitcoinbeurzen maken gebruik van deze plaatsvervanger van de dollar. Terwijl er bitcoin van beurzen worden gehaald komen er meer dollars. bij.

Veranderende markt

De bitcoin markt is aan het veranderen. Waar 2017 het jaar van de retail belegger was die zich in Bitcoin ging verdiepen, lijkt 2020 het jaar te worden van de institutionele investeerder. Onder andere Grayscale, Bakkt en de CME overleggen goede statistieken.

Lees verder: Bitcoin (BTC) steeds meer in trek bij professionele beleggers na prijspump

Lees meer over:
beursdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...