Bitcoin beurzen ondervinden technische problemen door topdrukte

Beurzen hebben moeite met de grote vraag naar bitcoin en andere cryptocurrency's. Zelfs de grootste bedrijven moeten vandaag een deel van hun diensten opschorten wegens 'technische problemen'. De prijs van bitcoin stijgt flink en de interesse lijkt groter dan ooit. Handelaren willen anticiperen en meedoen tijdens de prijsgekte.

Een paar van de grootste beurzen met problemen op een rijtje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase

Coinbase is de beurs met de meeste bitcoin in beheer. Dat betekent echter niet dat zij immuun zijn voor technische problemen. Sterker nog: bij grote prijsbewegingen is ook de grootste beurs van Amerika niet in staat om alles goed te laten draaien. Vaak tot ongenoegen van klanten op social media.

Sommige orders zullen niet goed worden verwerkt.

Kraken

Kraken ondervindt problemen. Via status.kraken.com kun je de laatste ontwikkelingen volgen. Niet alle orders worden momenteel goed verwerkt.

De laatste is status is als volgt: ''Markets are now in post-only mode. Only new limit, post-only orders may be submitted. Other order types will be rejected. Existing orders may still be cancelled.''

Binance

Bitcoin beurs Binance kon eerder vandaag de grote drukte ook niet aan. Je kunt inmiddels je bitcoin weer bij Binance vandaan halen.

Via Twitter laat het bedrijf weten dat ze tijdelijk de opnames hebben stilgelegd. Dat heeft heeft volgens de beurs te maken met het grote aantal nieuwe klanten die geld willen opnemen. Ze benadrukken dat alle fondsen veilig zijn.

Bitcoin bij een beurs

Het is misschien een goed 'excuus', overweldigende drukte. Maar in de praktijk wil je altijd bij je geld kunnen. Binance en ook andere beurzen hebben vaker (technische) problemen tijdens spitsuren. Geld dat je direct beschikbaar wil hebben kun je dus beter niet bij dit soort partijen laten staan.

Directeur Changpeng Zhao laat via Twitter weten dat zijn bedrijf weer nieuwe records breekt vandaag. Registraties, stortingen, trades en meer bereiken volgens de ondernemer allemaal nieuwe recordcijfers.

Mocht je snel actie willen ondernemen: kijk dan even verder dan Binance vandaag.

Elon Musk

De groeiende interesse in bitcoin is nooit te danken aan één gebeurtenis of persoon. Maar sommige bekende partijen kunnen wel een handje helpen. Vandaag is dat de miljardair Elon Musk. Hij gaat op Twitter (subtiel) los over bitcoin, en zijn favoriete hobby Dogecoin.

Poll

Heb jij wel eens last van problemen bij Binance?

Lees meer over:
BinanceCoinbaseKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...