Bitcoin schiet naar $38.000 nadat Elon Musk het over Bitcoin heeft

Elon Musk is weer bezig op Twitter. En deze keer is niet Tesla of SpaceX of Dogecoin onderwerp van gesprek, maar ... Bitcoin! De rijkste man ter wereld laat een cryptische en een duidelijke boodschap achter over de cryptomunt.

Elon Musk

Ten eerste de simpele boodschap, die te vinden is in de bio van de entrepreneur. Hier heeft hij heel recht-toe-recht-aan het volgende neergezet #Bitcoin. Dat dezelfde boodschap als een andere grote tech-ondernemer, Twitter CEO Jack Dorsey.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin schiet naar $38.000 nadat Elon Musk het over Bitcoin heeft

Musk heeft in totaal meer dan 43 miljoen volgers op het social media platform. Een aangepaste bio bereikt deze achterban niet, maar een tweet wel. En wat dat betreft doet Musk er nog een (cryptisch) schepje bovenop:

Het is opmerkelijk: terwijl de ondernemer zijn bio aanpast naar Bitcoin, verwijst hij naar het verleden: "Achteraf gezien was het onvermijdelijk."

Doelt hij daarmee op het feit dat hij Bitcoin gaat kopen of heeft gekocht? Of staat deze tweet helemaal los van de Bitcoin-hype? Als gevolg van deze actie schoot de prijs van Bitcoin direct met 15% de lucht in. In nog geen uur tijd steeg de koers van $32.000 tot boven de $37.000!

Eerdere acties Musk

Het is niet de eerste keer dat er een link te leggen is tussen Musk en Bitcoin. Zo zaten er al eens de private keys van de cryptomunt aan boord van de SpaceX Falcon 9 raket van het International Space Station. Dit stukje technologie werd eind 2019 meegenomen naar het ruimtestation als onderdeel van de CRS-19 missie om de bevoorrading op orde te brengen. Het is de eerste keer dat er een hardware wallet op het ISS is.

Ook is bekend dat Musk 0.25 BTC in bezit heeft. In een discussie met J.K. Rowling vertelde hij in mei vorig jaar over de hoeveelheid sats die hij in bezit is. Maar na deze cryptische tweet en het aanpassen van zijn bio kunnen we misschien wel stellen.

Ook staat Musk bekend als 'officieuze CEO' van Dogecoin, een cryptocurrency die gisteren door de wallstreetbets (in samenwerking met Musk) met meer dan 400% gepumpt werd. Musk is rijk geworden als medeoprichter van PayPal. Tegenwoordig is hij druk met de uitrol van nieuwe Tesla's en kolonisatie van de ruimte met SpaceX. Een maand geleden noemde hij Bitcoin nog 'zijn safe word' in wederom een cryptische tweet.

Kortom: de rijkste man ter wereld doet lekker mee en gebruikt memes en Twitter om zo nu en dan bitcoin te promoten. En dat is goed nieuws voor de prijs voorlopig.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Poll

Elon Musk is belangrijk voor bitcoin

Lees meer over:
BTCElon Musk