Bitcoin beurzen verwerken voor $1.000 miljard transacties in maart

Bitcoin beurzen wereldwijd verwekte gezamenlijk meer dan $1.000 miljard. in maart van dit jaar. De beurzen spinnen garen bij de groeiende interesse in bitcoin en in de industrie. Dat meldt The Block.

Het zijn duizelingwekkende bedragen in een industrie die constant groeit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handelsvolume

De bedrijven achter grote bitcoin handelsplaatsen hebben het goed voor elkaar. In de maand maart van dit jaar werden er voor $1,17 biljoen aan transacties verwerkt. Dat getal ligt iets lager dan in de maand februari.

Dat was ook gelijk het record met $1,23 biljoen aan handelsvolume in een maand.

Beurzen pakken (vaak) een percentage van elke trade op hun platform.

Wie verwerkt de transacties?

Binance steelt de show bij crypto only beurzen. De beurs is verantwoordelijk voor 65% van de handel, Huobi en OKex volgen op gepaste afstand met respectievelijke 18 en 15 procent.

Beurzen met ondersteuning voor standaard valuta’s scoren ook goed. Daar is de markt iets beter verdeeld. Coinbase (22%) staat net boven Upbit (21%) en Kraken (11%) qua volume.

De handelshuizen hebben al met al een goede start van 2021. En in het huidige beleggingsklimaat lijkt de top dan ook nog niet in zicht.

Coinbase beursgang

Niet voor niets gaat de beurs Coinbase deze maand zelf de beurs op. Het bedrijf laat hun aandelen noteren aan de NASDAQ.

De Amerikanen worden geschat op een waarde van $100 miljard. Het bedrijf is dominant in de bitcoin industrie, zeker in de VS. De vraag is: pakt de beursgang uiteindelijk positief uit voor dit bedrijf?

Er zijn al verschillende bitcoin bedrijven (zoals bijvoorbeeld miners) op de beurs verhandelbaar. Maar een beursgang van deze orde grootte is nog niet voorgekomen.

Het is een belangrijk moment voor Coinbase, maar ook voor alle andere partijen die op termijn naar de beurs willen. Sentiment en gevoel is belangrijk. En wat dat betreft heeft Coinbase het goed voor elkaar, want bitcoin en beleggen in de industrie is populairder dan ooit.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...