Coinbase krijgt akkoord: 14 april start handel aandelen op Nasdaq

Coinbase gaat deze maand naar de beurs! Vannacht kondigde de Amerikaanse cryptobeurs aan dat het S-1 formulier door de Securities and Exchange Commission (SEC) is goedgekeurd. Daardoor kunnen we binnen twee weken een 'directe notering' verwachten op de Nasdaq.

Coinbase naar de beurs

De beurs deelde de Effectiveness of Registration Statement over het verzoek dat ze eerder bij de SEC hadden ingediend. Dit desbetreffende document ging over het voorstel van de beurs tot een beursgang met normale aandelen (Common Class A).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het team van Coinbase is de "verwachte noteringsdatum gisteren effectief verklaard" door SEC. Hiermee heeft de federale overheid de notering van haar aandelen op de Nasdaq Global Select Market goedgekeurd.

De markt zal op 14 april worden geopend, en de aandelen worden verhandeld op de Nasdaq onder het ticker "COIN". Daarmee is het bedrijf uit San Fransisco de eerste crypto-exchange die in de Verenigde Staten naar de beurs gaat.

Bitcoin beurs naar de beurs

Een directe notering is een beursgang waarbij geen nieuwe aandelen worden uitgeschreven, maar waarbij bestaande worden geregistreerd door de beurs. Hierdoor ontstaat er vanzelf een marktprijs. Het betekent dus ook dat er geen nieuw geld wordt opgehaald.

Coinbase is in 2012 opgericht en heeft met hun Pro platform een goede positie in de markt. Onder andere MicroStrategy en Tesla wisten via dit 'institutionele desk' voor miljarden aan bitcoin uit de markt op te snoepen. Naar verluidt is het platform goed voor meer dan $3 miljard aan dagelijks volume.

Ruim twee weken terug werd de beurs nog op de vingers getikt door de Amerikaanse toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Op hun handelsplatform GDAX zou iemand aan 'wash trading' van Litecoin hebben gedaan én de datavergaring van hun platform klopte niet.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbase