Handelsvolume op Bitcoin beurzen breekt alle records: $6,8 biljoen verwerkt in 2021

De interesse in bitcoin (BTC) is groter dan ooit. De hele industrie ziet een toestroom van nieuwe gezichten en ook mensen die al langer bezig zijn worden weer actief.

Een van de industrieën waar die groeit goed te zijn is zijn de handelshuizen. De grote beurzen verwerkte gezamenlijk $6,89 biljoen aan transacties in dit jaar. Dat blijkt uit data van The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Het gaat in deze statistieken om de spothandel, de directe verkoop van bitcoin en andere assets in een ruilpaar. Volumes van futures en andere data worden niet meegenomen. Er wordt gekeken naar volume in dollartermen.

Handelsvolume

De grootste bitcoinbeurs qua spotmarkt volume is Binance met $4,73 biljoen, dat is 68,6% van het totale handelsvolume van spotmarkten (!). Deze beurs biedt net als vele andere naast bitcoin ook andere tokens aan. Tether en bitcoin zijn de populairste handelsparen op de grote beurzen.

Op nummer twee vinden we Coinbase met $624 miljard. Op grote afstand van Binance dus.

De Amerikaanse beurs Kraken vinden we op nummer drie met 4,7% van het totale volume. Coinbase ging eerder dit jaar naar de beurs, Kraken hoopt dat voorbeeld begin volgend jaar te volgen.

LMAX, staat volgens The Block op nummer vier. Bitfinex maakt de top vijf compleet met $250 miljard.

Vergelijk de volumes van vorige jaren maar eens m et dit jaar. De interesse in de handel is groter dan ooit.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...