Website verkeer van Bitcoin beurzen daalde in september met meer dan 14%

Het aantal bezoekers van bitcoin beurzen daalde in september met 14,6%. De koers leeft deze maand weer op, maar vorige maand was traditioneel slecht qua koersverloop.

Dat zorgde voor een dip in bezoekersaantallen bij de beurzen, maar de interesse lijkt nog steeds groot. Dat meldt The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bezoekers

In augustus bezochten 144,3 miljoen mensen de website van een bitcoin beurs. Dat was het hoogste aantal in ruim een jaar.

In september van dit jaar gingen er ‘slechts’ 123, 2 miljoen de beurzen op via een website. Ruim 20 miljoen minder bezoekers voor deze tak van de industrie dus.

Maar is niet per se slecht nieuws. In onderstaande grafiek zie je het website verkeer naar beurzen. September is na augustus de beste maand qua bezoekersaantallen in 2020.

Website verkeer naar beurzen. Bron: The Block

Website verkeer van Bitcoin beurzen daalde in september met meer dan 14%

Grootste beurzen

Binance is met 28,9% van alle bezoekers veruit de grootste. De beurs verwelkomde 35,6 miljoen bezoekers in september. De Amerikaanse beurs Coinbase staat op nummer twee met 19,2% van het verkeer.

Op nummer drie staat een opvallende naam: de derivatenbeurs BitMEX met 5,4 miljoen bezoekers. BitMEX werd aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Binance en Coinbase zijn dus de populairste websites in de wereld van bitcoin beurzen. Gezamenlijk zijn ze goed voor bijna de helft van al het verkeer.

Verdeling van website verkeer naar beurzen. Bron: The Block

Website verkeer van Bitcoin beurzen daalde in september met meer dan 14%

Volume

Verkeer is leuk, maar beurzen gaan pas geld verdienen als er wordt gehandeld op hun platform. Bij die handel is veel geld gemoeid: Bitcoin beurzen verwerkten 169 miljard dollar aan volume in september.

Ook qua handelsvolume staat Binance bovenaan., Binance is goed 113 miljard dollar, 66,8% van de markt. Coinbase volgt op gepaste afstand met zo’n 8%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...