Cryptobeurs Bittrex stopt diensten in Venezuela en 30 andere landen

Bittrex International, de internationale tak van de Amerikaanse cryptobeurs Bittrex, stopt met het verlenen van hun services in Venezuela en 30 andere landen. Er is op dit moment nog geen duidelijke reden gecommuniceerd.

Geen duidelijke reden

In een mail naar klanten in Venezuela laat Bittrex International weten dat de gebruikers op 29 oktober niet meer kunnen handelen op het platform. Voor die tijd moet men hun bitcoin (BTC) en andere cryptomunten opnemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Cointelegraph en Español gaat het in totaal om 31 landen. Het gaat onder andere om Afghanistan, Egypte, Bosnië en Herzegovina, Cambodja, Ivoorkust, Ethiopië en Jemen.

Het is speculeren, maar waarschijnlijk is er voor Bittrex weinig reden om in deze landen actief te blijven. Als het handelsvolume hoog zou zijn, dan werden de services waarschijnlijk niet stopgezet.

Het kan ook te maken hebben met internationale en lokale regelgeving, maar dat lijkt nu ook niet aan de orde.

Venezuela

In Venezuela is het crisis. De lokale munt is onderhevig aan hyperinflatie en dan kan bitcoin een uitweg zijn. Het is niet zo dat mensen nu massaal overstappen naar BTC. Er is niet veel kennis aanwezig en bitcoin is ook geen wondermiddel, als jij bitcoin hebt en de economie om je heen is helemaal in elkaar gestort is niet gelijk alles opgelost.

Wel stap je met BTC (deels) uit de traditionele financiële wereld van fiat valuta. Venezolaanse migranten zo’n $3.700 miljard aan Bitcoin (BTC) dit jaar.

Voor de Venezolanen die wel interesse hebben in bitcoin zijn er lokaal verschillende opties. Waar Bittrex de deuren sluit, zien andere ondernemingen kansen. De grootste retailer van Venezuela opende eerder dit jaar een bitcoin pinautomaat.

De regering in Venezuela probeert op allerlei manieren aan de macht te blijven. Om het monetaire systeem een opkikker te geven gaven zij eerder dit jaar een cryptomunt uit gedekt door de dollar. Dat heeft echter weinig met bitcoin en decentraal geld te maken.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...