Bitcoin beurs Bitvavo geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)

1146 totale weergaven

De Nederlands beurs Bitvavo is officieel geregistreerd als digitale valuta exchange bij De Nederlandsche Bank (DNB). Door de introductie van de ‘cryptowet’ (Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn) moeten bitcoin beurzen en brokers voldoen aan nieuwe regels.

Naast die regels en richtlijnen is het ook zaak om door de keuring van toezichthouder DNB te komen. Kom je daar door? Dan kom je in de registratielijst van DNB. Bitvavo heeft op 11 november 2020 deze registratie verkregen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat heeft dit voor gevolgen?

Bitcoin bedrijven moeten meer gegevens van hun klanten verzamelen en deze desgevraagd delen met de (lokale) autoriteiten.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Bitvavo”]”In beginsel zal er voor bestaande Bitvavo gebruikers niets veranderen. Bitvavo streeft er sinds haar oprichting al naar om zo goed mogelijk te voldoen aan relevante wet- en regelgeving zoals reeds van toepassing was in vergelijkbare sectoren.”[/penci_blockquote]

In de praktijk betekent dit voor klanten dat er meer gegevens moeten worden gedeeld. De registratieprocedure is daarmee langer en gaat ten koste van (het beetje) privacy dat je hebt online.

Lees ook: 25 Bitcoin bedrijven spreken zich uit tegen te harde eisen van DNB

Voorbereiding

Om te voldoen aan de regels van DNB zijn door Bitvavo al voorbereidingen getrokken. De dienstverlening was er al op ingericht, dat maakt het registratieproces makkelijker.

De beurs verwacht nog meer regels de komende jaren: ”De huidige regelgeving is slechts het begin in de regulering van de crypto-sector. Bitvavo staat met deze registratie aan het voorfront van de ontwikkelingen omtrent regulering en zal hier actief aan blijven bijdragen.”

Wat betekent de registratie?

In het persbericht van Bitvavo is duidelijk te lezen wat het toezicht en de registratie precies inhoudt. DNB controleert of bedrijven zich houden aan de anti-witwasrichtlijnen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Bitvavo”]Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank als aanbieder van cryptodiensten. De Nederlandsche Bank houdt uitsluitend toezicht op de naleving door Bitvavo van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en de Sanctiewet 1977.

Bitvavo staat niet onder prudentieel toezicht van De Nederlandsche Bank of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke consumentenbescherming.[/penci_blockquote]

Bitvavo is een van de grootste spelers in Nederland. In 2020 werd er al voor €3 miljard door Nederlandse klanten verhandeld op het Bitvavo platform. Bitvavo wil op termijn ook het registratieproces in andere Europese landen afronden.

Op dit moment zijn er 5 andere bedrijven bekend die in het register van De Nederlandsche Bank staan:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDNB

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...